- Bayanlar gebelik ve çocuk emzirme dönemlerinde oruç tutabilirler mi?

Adsense kodları


Bayanlar gebelik ve çocuk emzirme dönemlerinde oruç tutabilirler mi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Thu 19 February 2015, 02:35 pm GMT +0200
Bayanlar gebelik ve çocuk emzirme dönemlerinde oruç tutabilirler mi?

Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları halinde oruç tutmayabilirler Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesai, Sıyam, 51, 62; İbn Mace, Sıyam, 12). Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise hamile ve çocuk emziren anne oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan bayanlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğinani, el-Hidaye, I, 127).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Zeynep7D
Sat 14 March 2015, 11:42 pm GMT +0200
Hamile olan kişiler oruç tutmak konusunda doktora danışması gereklidir.

ceren
Sat 14 March 2015, 11:48 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Hamile yada emzirme dönemin de olana bayanlar hastalanmadıkları ve doktor tavsiyesi olmadığı sürece oruç tutmaları lazım.Eğer tutamazlarsa kaza yapanları gerekir tutmadıkları orucu....

Sümeyye Şahiner7B
Tue 9 February 2016, 10:58 am GMT +0200
Esselamu Aleykum ; Gebe veya hamile kadınların bebek için korkuları varsa oruç tutmazlar . Ama şartların elverişli olduğu zamanlarda bu kişiler kaza oruçlarını tutmalıdırlar .
Allah c.c razı olsun .