- Balıkçının ağından palamut tava

Adsense kodları


Balıkçının ağından palamut tava

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 19 January 2012, 01:12 pm GMT +0200
Balıkçının ağından palamut tava

Kasım 2007 26.SAYI

Malzemeler (4 kişilik)

2 adet palamut
1,5 su bardağı sıvı yağ (250 gr)
1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr)
1 su bardağı un (110 gr)
4 orta boy patates
2 orta boy kabak
2 adet havuç
1 adet limon
Tuz, karabiber
Maydanoz

Yapılışı

Önce sebzelerimizi hazırlıyoruz. Patatesi, havucu, kabağı soyup bıçakla doğruyoruz. Doğradığımız sebzelerimizi ayrı ayrı haşlıyoruz. Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırıyoruz; kızgın tereyağına sebzeleri ilave yapıp tuz, biber ve ince doğranmış maydanozla 1 dakika sote yapıyoruz (veya karıştırıyoruz).
İki adet balığımızın yüzgeçlerini alıp, kafasını kesip, yıkayıp temizliyoruz. Daha sonra bıçakla halka halka 16 parça dilimliyoruz. Üzerine tuz atıp una batırarak kızartmaya hazırlıyoruz.
Bir tavaya 250 gr sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtıyoruz. Balıklarımızı tavaya koyup ara sıra harlı ateşe çevirerek 8-10 dakika altın renginde kızartıyoruz. Kızarttığımız balıkları tavadan çıkartıp arzumuza göre limon ve haşlanmış sebzelerle veya pilavla servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Not: Balık deyince aklımıza hemen salata gelir. Hazırladığınız balığın yanında salata tüketmeyide unutmayınız efendim. Çünkü salata hem balığın yanında çok güzel giden bir gıdadır hem de oldukça sağlıklıdır.

Not: Balık temizlediğimiz zaman ellerimizi önce soğuk su ve sabunla yıkayıp sonra sıcak suyla yıkarsak balık kokusu olmayacaktır.

Bilal GÜLER