- Balık Buğulama

Adsense kodları


Balık Buğulama

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Fri 2 October 2009, 11:27 am GMT +0200





Malzemeler :

1 adet beyaz etli balık

1 buçuk su bardağı domates suyu

1 su bardağı su

2 adet defne yaprağı

2 diş sarımsak

1 adet soğan

3 çay kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 dilim limon

1 çorba kaşığı soya sosu

Tuz

 
Hazırlanışı:
    
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.
    
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.
    
Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net