- Aydınlık bir ev için

Adsense kodları


Aydınlık bir ev için

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
aysegul999
Sun 2 August 2015, 05:26 pm GMT +0200

AYDINLIK BİR EV İÇİN


Hatice ÇALIŞ

Haziran 2015 117.SAYI


Bazı evler gün ışığından yeterince yararlanamaz. Alt katta, yüksek binaların veya ağaçların arasında konumlanan daireler gibi… Bu tip az aydınlanan bir evi, daha ferah göstermenin yollarını öğrenmek isterseniz önerilerimize kulak verin…

DOĞRU RENK ÇOK IŞIK

Duvarda, zeminde ve mobilyalarda olabildiğince açık renklerle çalışın. Özellikle beyaz iyi bir baz renktir. Dilediğiniz renklerin tercihen açık tonlarını aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Koyu renkler ışığı yutarlar ve mekanın loşluğunu artırırlar. Bu yüzden birkaç minik obje dışında koyu renklere yer vermeyin.

YOK GİBİ TÜLLER

Karanlık mekanlarda cephe müsaitse pencerenin açıkta kalacağı perde sistemleri idealdir. Aksi takdirde mahremiyeti sağlayan en uygun çözüm; renkli, desenli ve sık pilili tüller yerine beyaz tonlarında, ışığı en çok geçirecek türden ince ve geniş pilili tülleri tercih etmektir. Kanatlarda kullanacağınız perdelerin de açık renkli olup pencere çevresindeki duvarda kalmasına dikkat edin.

SİHİRLİ AYNA

Gün ışığını odaya yansıtması için büyük boy bir aynayı pencerelerle “L” oluşturacak şekilde asabilir ya da aynı duvarı boydan boya ayna ile kaplatabilirsiniz. Şerit, baklava deseni gibi farklı tarzda ayna kaplamaları son yıllarda sıkça tercih edilen dekoratif detaylardan biri.

YÜKSEK DUVARLAR

Ferahlık etkisini artırmak için duvarı yükseltebilirsiniz. Elbette yapısal bir değişiklik yapmak mümkün değil. Fakat beyaz tonlarını içeren dikey çizgili duvar kağıdı ile yükseklik hissini yakalayabilirsiniz. Yapabileceğiniz bir diğer şey de duvar boyunu kısaltan kartonpiyerleri söküp atmak olabilir.  

BÜTÜNLÜK

Yer döşemesi ve duvar renginin bütün evde aynı olmasını sağlarsanız daha ışıklı bir yaşam alanına kavuşursunuz. Bölümler arasındaki net ayrılıklar, araya giren koyu renkler ve kesilmeler evin ferahlığını eksiltecektir. Ayrıca açık renkli ve az sayıda eşyalarla mekanda ışığın kendine daha fazla yer bulmasını sağlayabilirsiniz.

ceren
Sun 2 August 2015, 05:54 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Aydınlık bir ev için açık aydınlatmalı ışıklar,açık renkli tüller ,ve duvar boyalarının açık renkli olması gerekir....

mevlüde06
Sun 9 August 2015, 01:49 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;Rabbim evlerimizi zahiren ve batınen aydınlık eylesin inşallah .
Allah razı olsun.bu sounu yaşayanlar için güzel   çözüm önerileri.

yagmur_7-c
Sun 9 August 2015, 10:21 am GMT +0200
Esselamu aleykum;
Evimizin güzelleşip aydınlanması için güzel öneriler...Evimizi biraz değiştirip aydınlatmak hem içimizi hem de evimizi değiştirir..Rabbim aydınlık bir insanlık ve  gelecek nasip etsin inşalalh dünyamıza..Allah c.c. razı olsun..