- Ata aöf Halkla ilişkiler

Adsense kodları


Ata aöf Halkla ilişkiler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 11 March 2013, 07:25 pm GMT +0200
Atatürk  üniversitesi  Halkla ilişkiler ve Tanıtım

Programın Adı
   Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Programın Bölümü    Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Programın Seviyesi    Lisans

Programın Süresi    4 yıl

Programın Koordinatörü    Doç. Dr. Derya TELLAN

Programın Sorumlusu    Uzman Ayşe OKUMUŞ



Programın Amacı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı’nın temel hedefi, günümüzün giderek artan sektörel taleplerinin karşılanması ve alanda yürütülen akademik çalışmalara katkı sağlanması açısından çağdaş gelişmeleri izleyen bir alan olarak teknik, idari ve akademik gelişim sergilemektir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda insan kaynaklarına verilen önem de dikkate alındığında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı, tüm çalışma alanlarında önemli bir konum kazanmaktadır. Bu program, temelde, değişen koşullara paralel olarak ihtiyaç duyulan nitelikli, insanlarla başarılı ilişkiler kurabilen, pratik sorun çözüm yöntemleri geliştirebilen ve yeniliklere-gelişime açık bireylerin çalışma hayatına dahil olması yönünde eğitsel hizmetler sunmayı amaçlamaktadır. Teknolojik olanakların artması ile birlikte, zaman ve mekan kısıtlarının ortadan kaldırılmasına dönük faaliyetler yürüten, gelişmeleri yakından izleyerek, toplumsal ihtiyaçları gidermeyi hedefleyen ve bu doğrultuda titizlikle programlar, ders içerikleri ve ders materyalleri hazırlamakta olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde, çok sayıda bireye, nitelikli hizmet verilebilmesi açısından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı’nın faaliyetlerinin yürütülmesi önem taşımaktadır.

 
Programın Kazanımları

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, mesleki teori ve uygulama becerileri kazanacak, iletişim becerileri gelişecek ve alanda lisans seviyesinde bilgi sahibi olacaklardır.

Programın İstihdam Alanları


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öncelikli olarak, alanında yeterli donanıma sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, bölümden mezun olacak öğrenciler, sektörel hacmi giderek büyüyen halkla ilişkiler alanında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması hususunda önemli bir konum kazanmaktadırlar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin istihdam alanları çok geniş kapsamlı olmakla birlikte, nitelikli eleman çalıştırmaya dönük talep her geçen gün artmaktadır. Özellikle kurum ve kuruluşların organizasyonel yapılarında önemli bir konum edinmiş bulunan halkla ilişkiler birimleri/departmanları, kurum içi, kurumun çevresi ve paydaşları ile ilişkilerinin düzenlenmesi sürecinde işlerlik kazanmaktadır. Bu bağlamda, mezun olan öğrencilerin kalifiyeli eleman olarak çeşitli sektörlerde mevcut olan tüm kurum ve kuruluşlarda iş olanağı bulunmaktadır. Ayrıca bu programdan mezun olacak öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler.

Programa Öğrenci Kabul Şartları


Programı tercih edecek adayların 2012 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.

Programa Yerleştirilme İşlemleri

Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Programın Taban / Tavan Puanları


2011 – 2012 eğitim-öğretim yılı için Taban puan »160,994 Tavan puan » 391,604

Programın Kontenjanı


5.000 öğrenci

Programın ÖSYM Tercih Kodu


101411073

Programda 2 inci Üniversite


Halen herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden ya da mezun olan öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurul tarafından belirlenecek koşullarda    “2 inci Üniversite” kapsamında kayıt yaptırabilecekleridir.


Programın Yürütülmesi


Programda dersler; Fakülte tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmayacaktır. Derslerde muafiyet uygulaması olmayacaktır.
Programda Ödemeler

Programa yerleştirilen adaylar;

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için Açıköğretim Materyal Ücreti olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 290`ar TL ödeyeceklerdir.

Programda Sınavlar


Programda;

a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır.

b) Yarıyıl sonu (final) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de göz önünde bulundurulacaktır. Son yapılan sınav organizasyonu 42 il merkezinde gerçekleştirilmiştir.


Programda Uygulama (Staj)


Programda uygulama (staj) etkinliği bulunmamaktadır.

Programda Mevzuat


Programın yürütülmesi ile ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Programda Diploma Bilgisi

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi” mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer lisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.