- Ata aöf Halkla İlişkiler ve Tanıtım önlisans programı

Adsense kodları


Ata aöf Halkla İlişkiler ve Tanıtım önlisans programı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 12 March 2013, 08:25 pm GMT +0200

      ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ÖNLİSANS PROGRAMI

Programın Adı    Halkla İlişkiler ve Tanıtım
 
Programın Bölümü    Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü

Programın Seviyesi    Önlisans

 Programın Süresi
   2 yıl

Programın Koordinatörü    Doç. Dr. Derya TELLAN

 Programın Sorumlusu
   Uzman Ayşe OKUMUŞ




Programın Amacı


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı’nın temel amacı, öncelikli olarak günümüzün giderek artan sektörel taleplerinin karşılanması ve alanda yürütülen akademik çalışmalara katkı sağlanmasıdır. Bu açıdan çağdaş gelişmeleri izleyen bir alan olarak halkla ilişkiler, teknik, idari ve akademik gelişimi gerekli kılmaktadır. İnsan kaynaklarına verilen önemin giderek arttığı günümüzde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı, tüm çalışma alanlarında önemli bir konumdadır.


Programın Kazanımları


Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, alanlarına ilişkin teorik ve uygulamalı bilgi donanımı kazanacak, mesleki iletişim becerileri edinecek ve alanda önlisans seviyesinde bilgi sahibi olacaklardır.

Programın İstihdam Alanları

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı, öncelikli olarak, alanında yeterli donanıma sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmış bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, programdan mezun olacak öğrenciler, sektörel hacmi giderek genişleyen halkla ilişkiler alanında nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi hususunda önemli bir gereksinimi karşılayacaklardır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı’ndan mezun olan öğrencilerin istihdam alanları hem çok yaygın hem de nitelikli eleman çalıştırmaya dönük talep oldukça yüksektir. Özellikle kurum ve kuruluşların organizasyonel yapılarında önemli bir konum edinmiş bulunan halkla ilişkiler birimleri/departmanları, kurum içi, kurumun çevresi ve paydaşları ile ilişkilerinin düzenlenmesi sürecinde işlerlik kazanmaktadır. Bu bağlamda, mezun olan öğrencilerin kalifiye eleman olarak iş bulma olanakları çeşitli sektörlerde mevcut olan tüm halkla ilişkiler yapılanmaları açısından oldukça geniş bir yaygınlığa sahiptir. Ayrıca bu programdan mezun olacak öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler.

Programa Öğrenci Kabul Şartları


Programı tercih edecek adayların 2012 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.

Programa Yerleştirilme İşlemleri

Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Programa Sınavsız Geçiş Yapabilen Ortaöğretim Programları

Programa aşağıda yer alan ortaöğretim programlarından mezun olan öğrenciler Sınavsız Geçiş Uygulaması kapsamında ÖSYM tarafından yerleştirilebilirler. (YGS müracaatında Sınavsız Geçiş Uygulamasından yararlanmak için müracaat eden öğrenciler için geçerlidir.)

    Fotoğrafçılık
  
  Gazetecilik

    Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımı

    Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri

    Halkla İlişkiler ve Tanıtım

    İletişim

    Organizasyon Hizmetleri
 
   Radyo Sinema ve Televizyon
 
   Radyo Televizyon / Radyo-Televizyon


Programın Taban / Tavan Puanları

Programa 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacağı için tavan ve taban puanlar belirlenememiştir.

Programın Kontenjanı

Kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.

Programın ÖSYM Tercih Kodu


101451751

Programda 2 inci Üniversite

Halen herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden ya da mezun olan öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurul tarafından belirlenecek koşullarda    “2 inci Üniversite” kapsamında kayıt yaptırabilecekleridir.

Programın Müfredatı


Programda uygulanacak olan müfredata ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Programın Yürütülmesi

Programda dersler; Fakülte tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmayacaktır. Derslerde muafiyet uygulaması olmayacaktır.
Programda Ödemeler

Programa yerleştirilen adaylar,


2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için Açıköğretim Materyal Ücreti olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 290`ar TL ödeyeceklerdir.  


Programda Sınavlar


Programda;

a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır.

b) Yarıyıl sonu (final) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de göz önünde bulundurulacaktır. Son yapılan sınav organizasyonu 42 il merkezinde gerçekleştirilmiştir.


Programda Uygulama (Staj)

Programda uygulama (staj) etkinliği bulunmamaktadır.

Programda Mevzuat

Programın yürütülmesi ile ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Programdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları


Öğrenciler, bu programı başarı ile tamamlayarak mezun olmaları halinde isterlerse ÖSYM tarafından yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek aşağıdaki lisans programlarında lisans öğrenimlerine devam edebilirler;

   Halkla İlişkiler
    
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

    Halkla İlişkiler ve Tanıtım

    İletişim

    İletişim Bilimleri

    İletişim Sanatları

    İletişim Tasarımı

    İletişim Tasarımı ve Yönetimi

    İletişim ve Tasarım

    Reklam Tasarımı ve İletişimi
 
   Reklamcılık

    Reklamcılık ve Halkla İlişkiler


Programda Diploma Bilgisi

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi” mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.