- Ashabı Sefineteyn

Adsense kodları


Ashabı Sefineteyn

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ayten
Fri 8 October 2010, 11:31 pm GMT +0200
13)Ashab-ı Sefineteyn


Sefîne, gemi demektir. İki defa Habeşistan’a hicret edenlere böyle hitab edilmiştir.

İbnu Abdilberr'e göre, elli kişilik bir grup Eş'arî ile gemiye biner. Fırtınaya tutulan gemileri bunları Habeşistan'a götürür. İşte bu geminin Habeşistan'dan dönüşü ile, Habeşistan' daki müslümanların Ca'fer İbnu Ebî Tâlib başkanlığında dönüşleri birbirine tevafuk eder. Bunlar beraberce Hayber'in fethi sırasında dönerler. Bunlara Ashâb-ı Sefineteyn denmiştir: Eş'arilerin sefînesi, Caferin sefînesi, İbnu İshak'ın Ebû Musa'yı  Habeşistan muhacirleri arasında zikretmesi, bu Eş'arî grubunun Habeşistan'da bir müddet ikametten sonra Müslümanlarla beraber dönmelerinden ileri gelmiştir. Resûlullah, Ashâb-ı Sefîneteyn'e Hayber ganimetinden pay ayırmıştır.

 
Habeşistan'a hicret etmiş bulunan Müslümanların 16 kişilik son kafilesi de, Hayber'in fethi sırasında döndü.[115] Başlarında Hz. Ali'nin kardeşi Câfer Tayyar vardı. Rasûlullah (a.s.) son derece memnun oldu.

 
-Hangisine sevineceğimi bilemiyorum, Hayber'in fethine mi, yoksa Câfer'in gelişine mi? buyurdu.[116] Ganimetlerden onlara da hisse ayırdı.[117

Bilal2009
Wed 16 January 2019, 01:48 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Wed 16 January 2019, 02:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..