- Arş-Kürsi-Levh-Kalem

Adsense kodları


Arş-Kürsi-Levh-Kalem

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Mon 4 January 2010, 05:07 pm GMT +0200
ARŞ - KÜRSİ - LEVH - KALEM HAKKINDA

Arş, Kürsü, Levh ve Kalem'in olduğuna iman etmek, inanmak vaciptir. Arş; Nurdan olup, büyük bir cisimdir. Dünyada dört melek onu kaldırmaktadır. Ahirette ise sekiz melek kaldırır. Kürsü; Nurdan yaratılmış Arşın altında ama Arşa yapışıktır. Arşın ve Yedinci Göğün arasındaki mesafe 500 yıldır. Levh; Nurdan yaratılmıştır, ne varsa içinde yazılıdır. Kalem; ise Nurdan bir cisim, ne varsa hepsini Allah´ın emri ile Levhde yazmıştır. Bilmesekte Yüce Allah (cc) bunları bir hikmet için yaratmıştır. Yüce Alla (cc) Arşı yapmış haşa keyf için değil, Kürsüye de oturmak için değil,Levh ve Kalemi de yaratmış, haşa bir şeyler yazıp unutmamak için değil, belki bütün bunlar birer hikmet için yaratılmıştır.

ECEL - RIZIK VE BAŞKA ŞEYLER HAKKINDA

İnsanın eceli ileri geri alınmayacağına inanmak vaciptir. Ancak (muallak) dediğimiz, yani duaya, hayra, okumaya vs.. bağlı olan ecel hariç. Yüce Allah (cc) herşeyin rızkını verir. Haramdan bile olsa... Kimse kimsenin rızkını yiyemez, ve kimse taat ve ibadetten muaf değildir. Yüce Allah (cc) namaz kılmayı, oruç tutmayı benim üzerimden kaldırdı diyen, yalan söylemiş olur. Onu öldürmek, yüz kafiri öldürmekten daha hayırlıdır. Dinimizde haram bilinen birşeyi Helal eden veya Helalı Vacipi inkar eden kişi Kafir olur.

Allah´tan ümidini kesen Allah'tan günahından ve Kabir azabından korkmayan kişi Kafir olur. Çünkü kişi korku ve ümit içerisinde olması gerekir. Yüce Allah (cc) her günahı affedebilir. Küfür ve Kul hakkı hariç. Ancak hakkını yediği kişiyi razı etmek gerekir.

İçtenlik ve saf bir kalp ile Tövbe etmek büyük günahları affettirir.Müslümanların iyileri ve tövbe etmiş günahkarları tövbelerini bozmadan ölürlerse Yüce Allah (cc)'ın fazlu keremi ile Cennete girecekler. Kendi amelleriyle değil... Asi (günahkar) bir insan tövbe etmeden ölürse, Yüce Allah'a kalmış dilerse affeder, dilerse cezalandırır. Çünkü Kafir hiç Cehennem'den çıkmaz, ebedi olarak cehennemdedir. Kur'an okuma, Sadaka ve Dua ölüye fayda verir.Müslümanların, Kureyşi (seyyid) bir imamları (liderleri) olması gerekmektedir.