- Ankara İlitam Öğrenci Seçimi

Adsense kodları


Ankara İlitam Öğrenci Seçimi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Mon 9 August 2010, 04:43 pm GMT +0200
Programa Türkiye’deki herhangi bir ilahiyat önlisans programından mezun olanlarla, bir ilahiyat lisans programının ilk iki yılını tamamlayarak Sosyal Bilimler Önlisans Diplomasını almış olanlardan, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına girmiş olanlar başvurabilirler. Başvuru için gerekli, ayrıntılı bilgilerin yer aldığı Başvuru Kılavuzunu öğrenciler, başvuru döneminde Türkiye’deki belirli iller ve Almanya’daki (Köln) kayıt merkezleriden edinebilirler.

Öğrencilerin yerleştirme işlemleri önlisans mezuniyet başarı puanı ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS-SÖZ) puanlarına dayalı olarak hesaplanan yerleştirme puanı ile, Ankara Üniversitesi tarafından yapılır. Başvurular Türkiye’de ve yurtdışında oluşturulmuş yüzyüze etkileşim ve sınav merkezlerinde, her yıl ilan edilen tarihlerde alınmaktadır. 2010-2011 Öğretim Yılı için başvurular 16-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında alınacaktır.

2010-2011 Öğretim Yılında İLİTAM’a 700 yurtiçi, 50 yurtdışı kontenjanından olmak üzere toplam 750 öğrenci kabul edilecektir.