- Amr bin Avf (Radıyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Adsense kodları


Amr bin Avf (Radıyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Sun 1 January 2012, 10:22 am GMT +0200
4094) "... Amr bin Avf (Radıyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

4094) "... Amr bin Avf (Radıyallahü anh)den rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir:

Bevlâ (denilen yer) de müslümanların düşmana karşı sınırda nöbet bekleyen silâhlı kuvvetlerin en düşüğü olmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Sonra O. (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) :

Yâ Ali, Yâ Ali, Yâ Alî, buyurdu. Ali de:

Babam anam sana feda olsun ,Buyur.. dedi Resûl-i Ekrem (Sallallahü Aleyhi ve Sellem):

Siz muhakkak Benü'l-Asfar (yâni rumlar) ile savaşacaksınız. Siz­den sonra gelenler de onlarla savaşacaktır. Nihayet Allah yolunda hiç bir kınayanın kınamasından korkmayan, seçkin müslümanlar olan Hicaz halkı onlarla savaşa çıkacaklar ve teşbih ve tekbirle Konstantiniyye'yi fethedecekler. O güne dek mislini elde etmedikleri öyle bol ganimet mallarını elde edecekler ki kalkanlarla bölüşecekler. Gelen bir adam da (müslümanlara) : Şüphesiz Deccâl sizin memleketleri­nizde çıkıverdi, diyecek. Bilmiş olunuz ki o haber yalandır. Artık o haberi tutan (yâni inanan) pişmandır, terkeden (yâni inanmayan) da pişmandır, buyurdu."

Not: Zevâid'de şöyle denilmiştir : Bunun senedinde Kesîr bin Abdlllah var­dır. Şafii ve Ebû Dâvüd onun yalancı olduğunu söylemişlerdir. İbn-İ Hibban da şöyle demiştir : O, babası aracılığıyla dedesinden bir takım mevzu hadisler rivayet etmiştir. O hadîsleri kitablarda zikretmek ve o adamdan rivayette bulunmak helal değildir. Meğer ki hayret ve şaşkınlık yönünde ola.[126]

 

İzahı
 

Senedinin durumu yukarda anlatılan ve Zevâid nevinden olan bu hadîste geçen "Mesâlıh" Meslehe'nin çoğuludur. Mesleheı Düşmana karşı gediklerde bekleyen silâhlı güç demektir. Meslehe: Düşmanın saldırmasına elverişli gedikler ve sınırlar mânâsına da gelir.

Bevlâ i Bir semtin adıdır. Sindi' nin beyânına göre en-Nihft-ye'de şöyle denilmiştir -. Bevlâ, bedevilerin hacıları soyduğu bir yerin ismidir.

Benü'l-Asfar, rumlardır.

Etrise ı Türs'ün çoğuludur. Türs, kalkan demektir. Ganimet mal­ları çok olunca kalkanlar ölçek olarak kullanılmıştır.

Deccal'ın çıktığına dâir gelen yalan habere inananın piş­man olması sebebi açıktır. Çünkü gelen haber asılsızdır. înanmayıp da bu habere kulak vermeyen kimsenin pişman olmasının sebebi ise Deccal'ın o olaydan sonra pek zaman geçmeden çıkmasıdır. Bu itibarla bu haberi duyan kimse D e c c â 1' a karşı hazırlıklı olsa daha iyi etmiş olur.   Sindi   bu iki cümleyi böyle açıklamıştır.

 


Bilal2009
Sun 25 March 2018, 03:16 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan ayırmasın

Sevgi.
Sun 25 March 2018, 11:40 pm GMT +0200
Aleykümüsselam kıyamet alametleri belirmiştir devamıda gelecektir