- Allahu taalanın takdiri

Adsense kodları


Allahu taalanın takdiri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 21 July 2010, 09:01 pm GMT +0200
                     
                               




Doğduktan 6 dakika sonra hayata tutunan Esma bebek ailesini sevince boğdu    

Henüz yedi aylıkken kalbi durmuş olarak doğdu Esma bebek. 6 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü.

Doktorlar yaşamasına ihtimal bile vermezken, 141 gün boyunca hayatta kalma mücadelesi gösterdi. Yoğun bakım ünitesindeki tedavisi biten Esma, önceki gün taburcu edildi. Tedaviyi takip eden Uzman Dr. Recep Kavas, bu süre zarfında zaman zaman karamsarlığa kapıldığını belirterek "Esma bebek çok mücadeleci çıktı. Yaşama tırnaklarıyla tutundu." diyor. Bebeğinin yaşayacağına dair umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen anne Tuğba Yüksel de "Sebeplerin bittiği yerde duaların gücüne sarıldım." diye konuşuyor.

Hamileliğinin yedinci ayında kontrol için hastaneye giden Tuğba Yüksel, NST cihazında bebeğinin kalp atışlarını dinlerken birdenbire sesin zayıfladığını fark eder. Acilen ameliyata alınan Yüksel, epidural anestezi verilerek erken doğum yapar. Sağlık görevlilerinin doğumdan sonraki telaşlarını gören anne o andaki duygularını "Bebeğim ölü doğmuştu. Hemşireler koşuşturuyorlardı, çok korkmuştum." sözleriyle anlatıyor.

Doğumdan sonra altı dakika boyunca kalbi ve nabzı atmayan, solunumu işlemeyen minik bebek doktorların yaptığı kalp masajına cevap vererek hayata dönmüş. Ardından yoğun bakım ünitesine alınmış ve sıkı bir tedavi programı uygulanmış. Esma bebeğin doğumundan itibaren bütün tedavi sürecini takip eden Uzman Dr. Recep Kavas, minik bebeği yaşama bağlamak için tıbbî olarak her yolu denediklerini ifade ediyor. Karamsarlığa kapıldığı anların da olduğunu belirten Dr. Kavas, Esma bebeğin çok mücadeleci çıktığını söylüyor.

Bebeğinin tedavi sürecinde çok zor günler geçiren Tuğba Yüksel, onun şimdiki halini görünce gözyaşlarını tutamıyor. Yüksel yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: "Bebeğim hayata döndükten sonra doktorlar ilk 24 saat içinde öleceğini düşündü. Çok oksijensiz kaldığı için yaşamaz, dendi. Ancak 24 saati atlattı. Bu sefer 18 gün ömür biçtiler. Bize de 'her an ölebilir, her şeye hazırlıklı olun' denildiği için çok üzülüyorduk. Acı bir haber duymayı bekliyorduk. Şükür ki o günleri de atlattık." Tuğba Yüksel, Esma Nisa hastanede iken arkadaşlarıyla dua zinciri oluşturarak gece gündüz dua etmiş, şifa niyetine topluca hatimler okunmuş. Edilen duaların kabulüyle bebeğinin hayata döndüğüne inanan Tuğba Yüksel "O bana Rabb'imin en büyük armağanı." diyor.

ZAMAN


sümeyra
Fri 18 January 2013, 04:25 pm GMT +0200



    Edilen duaların kabulüyle bebeğinin hayata döndüğüne inanan Tuğba Yüksel "O bana Rabb'imin en büyük armağanı." diyor.

    Bütün çocuklar için geçerli bir söz olmalı bu..Rabbim hayırlı uzun ömür nasib etsin inşaallah..

Talhaycsr8D
Wed 8 January 2014, 04:28 pm GMT +0200
mükemmel bir olay