- Allâhı zikrin neticesi

Adsense kodları


Allâhı zikrin neticesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sat 20 November 2010, 08:30 pm GMT +0200
Allâh'ı Zikrin Neticesi


Nefsin emmâriyet sıfatından mutmainne’ye terakkîsi, fenâ-yi nefs diye tâbir olunan “fenâfillah” saâdetinin husûlü, “bekâbillah” devletiyle şereflenmenin elvermesi, Hak sübhânehû ve teâlâ’nın zikr-i şerîfi ile mümkün ve müyesserdir.

“Biliniz ki, kalbler ancak Allâh’ı zikirle mutmain olur (huzur ve sükûnete erer)”  nazm-ı İlâhisi, bu hakikatin burhânıdır (delîli ve isbâtıdır).

Tâlib-i müsterşidin (kâmil ve mükemmil bir mürşid tarafından irşâd edilmesini isteyen, kendisine doğru yolun gösterilmesini talep eden kişinin) bu hakikatleri kemâliyle bilmesi, vakit sermayesinin çok aziz (kıymetli) olduğunu idrâk eylemesi, bir daha avdeti (geriye dönüşü) mümkün olmayan hayat nefeslerini fâidesiz işlere sarf ile kaybetmeyerek zikrullâha hasretmesi (Allâh’ı zikre tahsis etmesi) lâzımdır.

Zira zikrullah ile geçen bir nefesin, âhiret âleminde hâsıl edeceği faydalar ve fazîletler, dünya hayatında takdir ve tasavvur olunmayacak derecede büyüktür. Cenâb-ı Hak zû’l-fazli’l-azîmdir (en büyük lûtuf, ihsan ve inâyet sâbidir).

“Ey Rabbimiz! Bize dünyada da, âhirette de iyilik ver. Bizi) (cehennemin) ateş azâbından koru.

ALINTI

ceren
Fri 16 February 2018, 03:25 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Her anımızda Allahı zikir eden onu anan ve kalbini ruhunu Allahı anarak ,Allaha muhabbet ederek geçiren ve feyzine erişen kullardan olalım inşallah...

sedanurr
Fri 16 February 2018, 10:29 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri her daim Zikredenlerden eylesin

Sevgi.
Sat 17 February 2018, 01:15 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Mevlam bizleri herdaim hakkıyla zikredip Rızasına erenlerden eylesin inşaAllah