- Allah ın Emrine İbadetlerde İhlas

Adsense kodları


Allah ın Emrine İbadetlerde İhlas

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
seymanur K
Fri 9 September 2011, 03:40 pm GMT +0200
Allah'ın Emrine İtaat Ve İbadetlerde İhlas


îhlas, mükellefin Allah'ın emirlerine sırf O'nun için uyması, insanların kendisini büyük görüp O'na saygı göstermeleri veya dünyevî bir menfaat el­de edip yine dünyevî bir zararı izale etme gibi bir niyet taşımamasıdır. İhla­sın dereceleri vardır:

a- Kişinin Allah'ın azabından korktuğu için ihlas sahibi olması.

b- Kişinin Allah'ın sevabını umduğu için ihlas sahibi olması.

c- Kişinin Allah'tan haya ettiği için ihlas sahibi olması.

d- Kişinin Allah'ı sevdiği için ihlas sahibi olması.

e- Kişinin Allah'ı yüceltme, O'na saygı gösterme ve boyun eğip itaat et­mek için ihlas sahibi olması. Başka bir gaye bu kimsenin hatırına gel­mez. Mevlasma sanki O'nu görüyormuş gibi ibadet eder. O'nu gördü­ğünde bütün mevcudat gözünde yok olur ve diğer tüm gayeleri orta­dan kalkar.

Salih kul Allah'ı görüyormuş gibi ibadet eder. Allah'ı gerçekten görmeye güç yetiremese de, Allah'ın kendisini gördüğü ve yaptığı herşeyi bildiği şu­uruyla ibadet eder. Bu durum o kişiyi Allah'tan haya etmeye, korkmaya ve O'na saygı göstermeye yönlendirir. Bu adeten bilinen bir şeydir.

Büyük kimseleri görmek, onlara saygı göstermeyi, onları yüceltmeyi, on­lara karşı son derece edepli olmayı gerekli kılar. Bir de yerlerin ve göklerin Rabbini görmeyi düşün. Aynı şekilde büyüklerden bir kimsenin kendisinebaktığını ve yaptığı herşeyi bildiğini düşünen kişinin kötü, rezil işler yapma­sı düşünülemez, tam tersi tüm güzelliklere bürünmeye çalışır. Sübhanallah! Bu hadis Allah'a itaat etme ve taat konusunda ne edepleri bir araya getirmiş!


hatice öncü 7B
Thu 3 March 2016, 05:21 pm GMT +0200
  Allah teala paylaşım için razı olsun..Allah tealanın bize karşı bazı emirleri vardır...Allah teala bu emirlere uyan hayırlı kullardan eylesin...

ceren
Sun 2 October 2016, 01:41 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri onun emrine uyan ve ibadetlerini husu icinde ve ihlasli olarak yapan kullardan olalim inşallah...