- Allah için İnfak Etmek !

Adsense kodları


Allah için İnfak Etmek !

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
admin
Sun 4 November 2018, 11:55 pm GMT +0200
Allah için İnfak Etmek !

Allah c.c için Cebinden veremeyenler Canından veremezler... Bilgin

İslâmî edep ve nezâket, infâk edebilmeyi, nîmet telâkkî etmeyi gerektirir. Ayrıca veren, alana teşekkür hissiyâtı içinde olmalıdır. Çünkü onu mes’ûliyetten kurtarıp ecir kazanmasına vesîle olmaktadır.

Âyet-i kerîmede buyrulur:

“…Hayır olarak harcadıklarınız, kendi iyiliğiniz içindir. Yapacağınız hayırları ancak Allâh’ın rızâsını kazanmak için yapmalısınız. Hayır olarak verdiğiniz ne varsa, karşılığı size tam olarak ödenir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız.” (el-Bakara, 272)

Demek ki, yapılan iyiliğin asıl bereketini, bizzat o hayrı işleyen görecektir. Hem de eksiksiz olarak ve ihlâsı nisbetinde kat kat fazlasıyla… Yani infak, zâhiren alan kişi için faydalı gibi görünse de hakîkatte verene faydalıdır. Bu yüzden, veren, alana minnet yüklemek yerine, bilâkis minnet duymalıdır.

İNFAKI VE MUHTACI NİMET BİLENLER

Şa’bî der ki:

“Fakirin sadakaya ihtiyacından fazla, kendisini sadaka sevâbına muhtaç görmeyen zengin, sadakasını iptal etmiş ve ecrini kaybetmiştir.”

Yani infâk ettiğimizde, muhâtabımızdan çok kendi gönlümüzü kontrol ederek gerçek sehâvete nâil olabilirsek, ne mutlu bizlere!..

Başa kakmak sûretiyle, ezâ vererek veya dünyevî bir menfaat beklentisiyle iyilik eden çoktur. Ancak infâkı ve muhtâcı nîmet bilenler, pek azdır. İnfâk edebilme fırsatını tanıdığı için kul, Rabbine şükretmeli, buna vesîle olduğu için de muhtâca minnettar kalmalıdır.

Şeyh Sâdî’nin, infâkı nîmet bilme husûsundaki şu nasihati çok hikmetlidir:

“Seni hayır işlemeye muvaffak kıldığı için Allâh’a şükret. Zira Hak Teâlâ seni lutuf ve ihsânıyla boş bırakmadı. Pâdişâha hizmet eden, ona minnet yükleyemez. Seni istihdâm ettiği için sen ona minnettâr ol.”

Muhterem pederim Mûsâ Efendi -rahmetullâhi aleyh-’in infak hâli, bu hususta örnek alınacak edep ölçüleri ihtivâ etmekteydi. O, infâkını çok güzel bir İslâmî üslûp, nezâket ve zarâfet içinde yapardı. Kime ne kadar verecekse onu güzel bir zarfın içine koyar ve üzerine de hürmetkâr bir hitaptan sonra:

“İkrâmımızı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.” diye yazardı. Yani Cenâb-ı Hakk’ın rızâsına vesîle olduğu için, muhâtabına karşı samimî bir gönül teşekkürü içinde olur, muhâtabını da minnet altında bırakmamaya titizlik gösterirdi.

Kaynak: Osman Nûri Topbaş, Hak Dostlarının Örnek Ahlâkından 1, Erkam Yayınları


Ennas Katkılarıyla Dua ile...

Sevgi.
Mon 5 November 2018, 05:39 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm.  Her ne olursa olsun herşeyde Rabbimizin Rızasını kazanmaya niyet ederek tüm ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Yani Malımızı ve canımızı İslâm yolunda harcamaktan çekinmemeliyiz. Rabbim bizlere bu güzellikleri hakkıyla yaşıyabilmeyi nasip eylesin inşaAllah.  Bu güzel bilgiler için Allah Razı olsun

Bilal2009
Mon 5 November 2018, 12:36 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam İnfak para ve mal ile yapılan bir amel gibi gözükse de İnfak içerisinde nice hikmetler taşır Müslüman bir kardeşin için ettiğin dua , bir insana hoşgörülü yaklasmak , sinirlendigin zaman ofkene karşı galip gelmek , tebessüm ederek insanların gönül ağacını ciceklendirmek sadakadır , Allah yolunda yapılan bir infaktir Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Mon 5 November 2018, 03:03 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm. Rabbımin bize verdiği malı rızkı ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ile paylaşan Allahın rızasını kazanan kullardan olalım insallah.

emin101
Mon 5 November 2018, 05:17 pm GMT +0200
Efendimiz asm Bir rivayette de: "Sizden kim, bir yarım hurma ile de olsa ateşten korunabilirse, bunu yapsın" buyurmuştur. buda bize infak etmenin önemini göstermektedir.

Mustafa Yasin
Mon 5 November 2018, 06:22 pm GMT +0200
Selamünaleyküm. İnfak çok önemli bir husustur.Muhtaç insanlara yardım etmek. İslam'ın üslubu nezaket ve zarafet içindedir.Allah razı olsun paylaşımda

Rüveyha
Mon 5 November 2018, 06:49 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.. Mevlam her daim veren el olmayı nasip eylesin hepimize inşallah.

Asel.4747
Mon 5 November 2018, 11:09 pm GMT +0200
Cümleten selamü aleyküm . Küçük veya büyük bir amel gözetmeksizin her şeyde Allah (C.c) ın rızası için çalışmalı ve Rıza i ilahi için din kardeşlerimiz ile beraber malımızı rızkımız paylaşmaktan çekinmemeliyiz .

İsra Mirac (Esra)
Mon 5 November 2018, 11:25 pm GMT +0200
– Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. (Bakara 3)
Ayette de görüldüğü gibi ilk önce gaybe iman meselesi sonra dinin temeli olan namaz ve arkasından gelenin infakla ilgili olması,  yani namaz ile infak' ın aynı ayette geçiyor olması bile onun ne kadar önem teşkil ettiğini bize gösteriyor.
 Allahın emirleri olan ibadetler bizim sorumluluğumuzdur zaten. Bizi yaratan Rabbimizin ibadetlerimize de ihtiyacı yoktur. Biz bunu kendimiz için yaparız. Allaha layık kul olup rızasını kazanmak adına...Biliriz ki yaptığımızın olduğu kadar  yapmadığımızın da bir karşılığı vardır. Fakat infak kişinin sırf Allahın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla yaptığı iyiliktir. Karşılık beklenmez.Bunda zorlama yoktur. 
Ve ne kadar incedir ki örnek; veren insanın alan kişiye teşekkür etmesi... Bu kadar nezaket sahibi bir insan ancak İslam'la müşerref olmuş kişidir. Rabbim kalben zerre riya taşımadan infak edenlerden kılsın bizi. Paylaşımla aydınlattınız Allah razı olsun.

Esma Hamuş
Mon 5 November 2018, 11:54 pm GMT +0200
Rabbim razı olsun bilgiler için.. Elbette ki infak edebilmek, nimet telakki eder.. Bu dünyada bir kimsenin sıkıntısını gidermek kişinin sevap kazanmasına sebeb olur inşaallah.. Allah u Teala buyuruyor ya hayır olarak harcadıklarınız kendi iyiliğinize diye.. Aslında zahiren alan kişi gibi olsada sevabı verene kat be kat verilecektir ahirette inşaallah.. İnfak ederken elbette ki sadece Allah için O'nun rızası için vermeliyiz.. Ve tabi ki verirken dünyevi beklenti içinde olmamak gerekir.. Rabbim bizleri Musa Efendiyi örnek alanlardan eylesin. Ama şöyle bir gerçek vardır ki infak için de maddi gücün olması gerekir.. Rabbim hepimizi maddi gücünü eline alıp Allah yolunda infak edenlerden eylesin

Fatma6969
Tue 6 November 2018, 12:35 am GMT +0200
 Selamün  aleyküm Allah yolunda infak etmek elbette biz müslümanların en asli görevlerinden biridir. Allah Resulü onca fakirliğin arasında yine de elinde olanı kendisinden daha düşük olanlar ile paylaştı bizlerde gücümüzün Yetti kadar ihtiyaç  sahibi olan insanlara yardım etmekten geri durmamalız.  Elbette bu durum insanın içinden gelerek kendi lüksünden vazgeçip hiç tanımadığı insanların faydasına için çaba göstermesiyle alakalıdır.  Yardım etmek kadar nereye yardım ettiğimizde önemlidir bu konu bence çok hassas insanlar hakikaten iyi araştırıp ihtiyacı olan yerlerde malını infak etmeli,  adını duymadığımız nice ülkeler nice şehirler var ve insanlar aç susuz imkanları ciddi manada düşük Rabbim hepimizi zengin gönüllü olan insanlardan nasip etsin bizlere Allah yolunda harcamayacağımız zenginlikler vermesin   Allah razı olsun.

Zehra.hunerli
Tue 6 November 2018, 01:32 am GMT +0200
Verilen maddi bir varliğin infak olabilmesi için herşeyden önce onun Allah rizasi icin verilmesi gerekir.Yardimin gönüllu yapilmasi,karşiliginda hizmet,övgü ve mükafat beklenilmemesi,yapilan yardimin sahibi katinda üstün bir degeri olmasi sarttir...
Sana hangi şeyi infak edeceklerini,nafaka vereceklerini sorarlar .
De ki: İhtiyacınizdan artani verin(2/Bakara,219)
İnfak için maddi olanaklarda cok önemlidir..Rabbim hayirli bereketli kazanc versin insallah verdigi kazancin artanini infak etmeyi de bizlere nasip eylesin...
Kimlere infak etmemiz gerektiğini,hangi infakin daha önemli olduğunu Kuran bildiriyor...Onlar hangi şeyden infak edeceklerini sana sorarlar..
De ki: Maldan infak edeceğiniz şey annenin,babanin,akrabanin,yetimlerin,yoksullarin ve yolcunun hakkıdir(2/ Bakara,215)
Rabbim gücümüz yettiğince anne babamiza akrabamiza sonrasinda da yetime yoksula ve yolcuya ihtiyac sahiplerine yardim etmeyi bizlere nasip eylesin ...yardimin kucugu buyugu olmaz herkes kendi kesesine göre yardim edebilir Allah senin ne kadar yardim ettigine degil malindan kazancindan ne kadar yardim ettigine bakar...Rabbim borclu ve gecim sıkıntisinda olan kardeslerimize yardim etmeyi nasip eylesin bizlerinde maddi ve manevi  sıkıntilarini gidersin..Allah yolunda infak edebilen müminlerden eylesin insallah...

ZeynepZehra
Tue 6 November 2018, 07:36 am GMT +0200
Dinimizde kıskançlık yoktur.ancak iki şeye gıpta etmek vardır:biri Allahın kendisine verdiği ilimle hükmeden ve bunu başkalarına öğreten,diğeri de Allahın  kendisine verdiği malı hak yolunda onun için harcayan.Zaten hangi iş olursa olsun Allah için yapılmadıktan sonra hiçbir değer ve kıymeti yoktur.Allah için infak etmek deyince ''ENSAR'ı'' anmamaktan haya ederim.Haşr Suresi, 9. ayet: Kendilerinden önce o yurdu (Medine'yi) hazırlayıp imanı (gönüllerine) yerleştirenler ise, hicret edenleri severler ve onlara verilen şeylerden dolayı içlerinde bir ihtiyaç (arzusu) duymazlar. Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır.

MuratKou
Fri 9 November 2018, 10:16 am GMT +0200
Allah EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN SONSUZ RAZİ OLSUN.İKİ CİHANDA DA İŞLERİNİZİ KOLAYLAŞTIRSIN.

Hacer Demirbaş koü
Sat 10 November 2018, 11:25 pm GMT +0200
Rabbim gönülden vermeyi nasip etsin inşallah..Allah rızası için..

Safiye_06
Sat 10 November 2018, 11:29 pm GMT +0200
Cok guzel bir paylaşım olmus. Allah razı olsun inşallah 🍁🍁

Songül Çelik Koü
Sun 11 November 2018, 07:27 pm GMT +0200
Hocam Allah ebeden Razı OLSUN Dertlerinize Şifa nasib etsin.

ayşe yılmaz KOÜ
Sun 11 November 2018, 09:19 pm GMT +0200
İŞTE BU BİLGİLER... BİZE LUTFEDİLEN BÜTÜN MADDİ MANEVİ VERİLENLERİ BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAK İNFAKTIR

ceren
Sun 5 May 2019, 05:03 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Allahın rızasını için müslüman kardeşi ile malını rızkını paylaşan onların ihtiyacını gideren sadakasını veren kullardan olalım inşallah...

admin
Fri 5 August 2022, 02:25 pm GMT +0200
Rabbim sen bizleri senin rızan dahilinde ilhak edenlerden eyle. Durumunuz yok ise ilhak edebilenlere dost kıl. Amin.