- Alıçla kalbiniz ritim kazansın

Adsense kodları


Alıçla kalbiniz ritim kazansın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 8 October 2011, 12:37 pm GMT +0200
ALIÇLA KALBİNİZ RİTİM KAZANSIN

Nisan 2009 43.SAYI

Meyvelerinin küçük oluşuna bakıp yanılmayın, zira alıç bitkisi sağlık açısından oldukça büyük öneme sahip. Kalp hastalığına karşı en yaygın doğal reçetelerden birisi ve kalp yetmezliği, yüksek tansiyon gibi sorunlara karşı hayli etkili. Özellikle de yaşlılarda kalp atışlarının hızlanmasıyla birlikte başlayan ritim bozukluklarına iyi geliyor. Yapılan araştırmalara göre kalp krizini engelleyici etkiye de sahip.

Alıç yumuşak etkili bir kalp toniği olarak bilinir. Özellikle kalp yorgunluğu diye tabir edilen durumların tedavisinde etkilidir. Koroner damarları açarak kalbe kan pompalanmasını rahatlattığı gibi, kalbin yetersiz oksijenle baş edebilme yeteneğini de artırır. 

Alıcın içeriğindeki etken maddelerin en önemli özellikleri, vücutta birikmemeleri, zehirli etkiye sahip olmamaları ve bağımlılığa neden olmamalarıdır. Bu nedenle uzun süreli kullanıma uygun bir bitkidir.

HER TÜRLÜ KALP RAHATSIZLIĞI İÇİN

1 bardak sıcak suya, 1 tatlı kaşığı alıç çiçeği ve yaprağı konulur. 20 dakika sonra süzülür. Bu karışıma 2 veya 3 çay kaşığı bal ilave edilip, günde 2–3 bardak içilirse, kalp çarpıntısı, ritim bozukluğu, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı durumlarında faydalı olur. Aynı terkip uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, yüksek tansiyon, baş dönmesi ve kulak çınlamasında da etkilidir.                                                                                                         

DAMAR SERTLİĞİ

1 bardak kaynar suya 4 gram ufalanmış alıç yaprağı veya çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip günde 2–3 bardak içilir.

YÜKSEK TANSİYON

Günde 2–3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına ya da öğün aralarında içilmelidir. Kalp ilaçları kullanan şahısların, alıç bitkisini mutlaka doktor kontrolünde kullanması gerekir. Nadiren de olsa bulantı ve uyuşukluğa neden olabilir. Hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmez. Uzmanlara göre, glikozit içeren kalp ilaçlarıyla ve beta blokelerle bir arada kullanılması, bu ilaçların etkisini artırabileceğinden önerilmez.

Aysun ÖZPOLAT