- Akgünlük nedir ?

Adsense kodları


Akgünlük nedir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 14 November 2010, 03:01 pm GMT +0200
akgünlük nedir – akgünlük bitkisinin yararları – akgünlük bitkisi neye iyi gelir – akgünlük hangi hastalıklarda kullanılır


Akgünlük, tütsü olarak yakılan bir ağacın zamkı, sakızıdır ve genellikle Yemende yetişen bir ağaçtan elde edilir.

Akgünlüğün faydası çok, zararı ise yok denecek kadar azdır. Mizacı ise sıcak ve kurudur. Akgünlük, mide ağrısına karşı faydalıdır, ağrı ve sızıyı dağıtır, çürüyen yaralara et bitirir, balgamı kurutur.

Kekikle karıştırılıp çiğnenirse, dil tutulmasına karşı faydalıdır. Tütsüsü vebaya karşı faydalıdır, havayı güzelleştirir, bellek gücünü artırır. Kara üzüm ve fıstık ile karıştırılıp yenirse zekayı açar.

Gül reçeline karıştırılarak yenirse, idrarın çoğalmasını sağlar. Hazma yardımcı olur, ağrı ve sızıyı dağıtır. Göz yaralarını temizler. Yaralarda et bitirir.

Zayıf mideyi kuvvetlendirir ve onu ısıtır. Balgamı kurutur, göğüsteki rutûbetleri emer. Göz kararmasını giderir. Habis yaralarının yayılmasını önler.

Yalnız başına veya kekik ile çiğnendiği zaman balgamı çeker.Yatağını ıslatanlar için faydalıdır.

Dil tutulmasına karşı faydalıdır. Zekayı artırır ve geliştirir. Eğer akgünlük ile tütsü yapılacak olursa, veba hastalığına karşı faydalıdır, ; havanın kokusunu da güzelleştirir.

ceren
Fri 3 August 2018, 12:48 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Sevgi.
Sat 4 August 2018, 12:18 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Bu bitkinin yararı çok zararı ise yok denecek kadar azmış. Mide ağrısına iyi geliyormuş. Bilgiler için Allah Razı olsun.

Bilal2009
Sat 4 August 2018, 03:45 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun

melda 6D
Thu 18 October 2018, 07:47 pm GMT +0200
Aleyküm selam .Allah razı olsun paylaşım için...