- Aişe (ra)´nin Zühdü

Adsense kodları


Aişe (ra)´nin Zühdü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Thu 31 December 2009, 12:17 pm GMT +0200
Aişe (ra)´nin Zühdü İle İlgili Haberler

906. Âişe´nin (ra) şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Muhammed´in (sav) vefatından sonra doyasıya yemedim. Eğer, ağla­mak isteseydim, ağlardım. Muhammed (sav) vefat edinceye kadar onun ehli doymamıştır."

907. Ebû´d-Derdâ´dan rivayet edildiğine göre, o Hz. Âişe´yi işi­ten birinin kendisine şöyle haber verdiğini rivayet etmiştir: "Allah bize lütfetti de iliklere işleyen azabtan bizi korudu [49] âyetini (oku­yunca Aişe:) 'Ya Rabbi! Bana iyilikte bulun ve beni ciğerime işle­yecek bir azabtan muhafaza buyur' " demiş.

908. Hz. Âişe´nin şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Kim, Al­lah´ın rızâsını kazanmak uğruna, insanların kızgınlığına duçar olursa, insanlara karşı Allah ona yeter. Ama, kim de, Allah´ın ga­zabına rağmen, insanları hoşnud etmeye uğraşıyorsa, Allah onu insanlara havale eder."

909. Hz. Âişe´nin Allah Teâlâ´nın: ´Evlerinde otursunlar[50] âyetini okuyunca, eşarbı ıslanıncaya kadar ağladığı rivayet edil­miştir.

910. Hişâm babasından naklen, Âişe´nin (ra): "Unutulup git­meyi ne kadar da istedim" dediğini haber vermiştir.

911. Yine Hz. Âişe´nin: "Budanan bir ağaç olmayı yahut ta hiç yaratılmamış olmayı ne kadar isterdim" dediği kendisinden rivayet edilmiştir.

912. Hz. Âişe´nin: "Sizin yaptığınız en faziletli ibadet, tevazudur" dediği kendisinden rivayet edilmiştir.

913. Âişe´nin (ra) şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Günahları­nızı azaltın. Zira Allah Teâlâ´ya günahlarınızın azlığından daha iyi bir şeyle mülâki olamazsınız."[51]

914. Urve´den rivayet edildiğine göre o: "Âişe´yi elbisesini ya­marken, yetmiş bin defa kasem ederken gördüm" demiştir.

915. Amir (eş-Şa ´bî)´nin şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Hz. Âişe, Muâviye (ra)´ye bir mektup yazmış ve: ´Bir kul Allah´a isyan ile meşgul olursa, insanlardan onu övenler yermeye başlarlar´ de­miştir."[52]

916. Âişe´den (ra) rivayet edildiğine göre, o bir ağacın yanın­dan geçerken: "Ah ne vardı? Keşke ben de şu ağacın yaprakların­dan biri olsaydım" demiştir.[53]

917. Âişe´den (ra) rivayet edildiğine göre ona Cemel´e iştiraki sorulmuş. O da: "Allah´ın bir kaderiydi" cevabını vermiştir.