- Ailem hemen evlenmemi istiyor

Adsense kodları


Ailem hemen evlenmemi istiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 21 September 2012, 10:31 am GMT +0200
AİLEM HEMEN EVLENMEMİ İSTİYOR

Ağustos 2012 83.SAYI

Merhaba Yasemin Hanım,
Ben evin tek çocuğuyum. Ailemin 7 yıl çocuğu olmamış daha sonra ben doğmuşum. Şu an 22 yaşındayım ve teknikerim. Mühendis olmak istiyorum bu yüzden sınavlara hazırlanıyorum. Eşim olacak kişinin de üniversite okumasını istiyorum. Haliyle evliliği şuan düşünmüyorum. Ama annem babam evlenmem için baskı yapıyorlar. “Bize bir şey olursa içine dert olur” deyip sitem ediyorlar. Onları da kırmak istemiyorum ama ne yapacağı bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

AHMET.
..

Merhaba Ahmet Bey,

Öncelikle Cenab-ı Hak size ve ailenize hayırlı ömürler nasip eder inşallah. Anne babanız geç çocuk sahibi oldukları için haklı olarak bir an evvel sizin mürüvvetinizi görmek istiyor olabilirler. Fakat evlilik gibi önemli bir konuda sizin kararınıza saygı göstermek zorundalar. Zira siz kendinizi evliliğe hazır hissetmeden, istemeyerek evlenirseniz anne babanız mürüvvetinizi görürler ama aynı zamanda mutsuz bir evlada tanıklık edebilirler. Onlara düşen görev tıpkı doğumunuz gibi Allah’a tevekkül edip size hayırlı ömür duaları ederek sabırla beklemeleridir. Fakat şu husus çok önemli; siz anne babanıza onların kalplerini müsterih tutacak yaklaşık bir tarihe niyet etmelisiniz. “Şimdilik evlilik düşünmüyorum” demek, anne baba açısından bir belirsizliğe yelken açtığı için onların canını sıkar. Tahsil yıllarınızı da hesap ederek yaklaşık bir tarih söylemeniz onlar için neyi ne kadar bekleyeceklerine dair somut bir takvim vermek olur ve onlar da çok daha tahammüllü şekilde bu zamanın gelmesini bekleyebilirler. 
Diyelim ki siz tüm bunları yaptınız fakat onlar yine de ikna olmayıp evlenmeniz için ısrar ediyorlar. Bu durumda kesinlikle son kararı sizin vermeniz gerekiyor. Yani gerçekten evliliği tehir etmek istiyorsanız kendi bildiğiniz yoldan gitmenizi tavsiye ederim. Sebebine gelince;

1• Yaşınız 22 ve bu, günümüzde evlilik için genç bir yaş anlamına geliyor. Özellikle son zamanlarda tüm dünyada bilinen bir gerçek var ki o da büyüme yaşının 25’e kadar çekildiği. Evlilik “Büyüdüm artık” diyen kişilerin karar vermesi gereken bir kurumdur ve siz kendinizi evliliğe hazır görmediğinizi belirttiğinizden dolayı evlenmek sizin için erkendir.

2• Ayrıca siz okulunuzu tamamlayıp mühendis olmak istiyorsunuz. Bence bu idealinize ulaşmanız çok önemli.

3• Hepsinden önemlisi de ruhsal anlamda hazırım dediğinizde evlenmeniz olacaktır. Çünkü evlilikte ne kadar bireysel olgunluk varsa çiftler arasındaki çatışma o kadar azalmakta.

Umarım anne babanız mürüvvetinizi görerek dünyanın en mutlu ebeveyni olurlar. Fakat bilsinler ki anne babanın böylesi önemli bir kararda çocuklarını zorlamaları doğru değil. Evliliğiniz ile ilgili her durumda sizi yönlendirmekten çok yanınızda durup yardımcı olurlarsa çok daha güzel neticeler elde ederler.

Allah’a emanet olun.

Yasemin UÇAL ABDULLAH