- Ahlâk Sahasında Büyük İnkılâp

Adsense kodları


Ahlâk Sahasında Büyük İnkılâp

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 31 January 2011, 07:17 pm GMT +0200
AHLAK  SAHASINDA BÜYÜK İNKILAP

Ahlâk alanında en büyük inkılâp ve değişikliği, Peygamber Efendimiz yapmıştır. Cahiliye Arapları inanç ve âdetlerine öylesine bağlı, körü körüne öylesine tutulmuşlardı ki, yüzyıllardır yapageldikleri alışkanlıklardan onları hiçbir kuvvetin ayırması mümkün değildi.

Vahşet, dehşet ve zulümde o kadar ileri gitmişlerdi ki, vahşi hayvanlara dahi yapılması hoş görülmeyen işkence ve eziyetleri göz kırpmadan savunmasız ve mazlum insanlara yapıyorlardı. Merhamet, şefkat ve acıma hisleri tamamen körelmiş, öz kızlarını canlı canlı toprağa gömecek derecede canavar kesilmişlerdi.

Fuhşun, işkencenin, her türlü rezilliklerin hiç çekinmeden yapıldığı bir karanlık devir yaşanıyordu. Güçlü ve varlıklı kimseler zayıfları eziyor, kadınlar bir mal gibi alınıp satılıyor, faiz ve tefecilik bütün çeşitleriyle kol geziyor, içki su gibi içiliyordu. Adalet, insaf, vefa, iffet gibi duygular unutulmuştu. Kendi uydurdukları manasız şeylere ve hurafelere öyle bağlanmışlardı ki, onları alışkanlıklarından vazgeçirecek, insanlığın tadını tattıracak İlahî bir güçten, bir Peygamber inkılâbından başkası düzeltemezdi.

İşte Peygamberimiz birkaç sene gibi kısa bir zamanda o geniş yarımadada vahşi, âdetlerine bağlı ve inatçı kavimleri, kötü ahlâk ve vahşi alışkanlıklarından kurtarıp, onları kökünden kazıyıp temizledi, yerlerine güzel ahlâk esaslarını yerleştirdi. Onları bütün dünyaya rehber ve medeni milletlere öncü birer şahsiyet haline getirdi.

Daha Hicrî birinci asırda yeryüzüne yayılan Sahabîler ve iman erleri insanlığa gerçek medeniyeti, fazilet ve ahlâk düzenini öğrettiler. Fazilete dayalı maddî kalkınma ve medeni yükseliş bu vesileyle gerçekleşti.

Resul-i Ekrem Efendimizin öğrettiği ahlâk sayesinde yüz milyonlarca insan maneviyat iklimlerinde yükselerek hem dünya, hem de âhiret mutluluğuna erdiler. Pekçok muhtaç insanın imdadına koşarak hidayetlerine ve saadetlerine vesile oldular.

 

ceren
Mon 8 June 2015, 02:40 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Reyyan  abla.İslamiyet gelmeden önce,Peygamber efendimize  vahiy gelmeden ,peygamberlik vazifesi gelmeden cahileye devri yaşanıyordu.Ve ahlak adına,inanç adına hiç bir esas yoktu.Peygamber efendimizin gelişi ile ahlak ve inanç adına inkılaplar olmuş ve peygamber efendimiz bu inkılapları kur anı kerim ile gerçekleştirmiş ve Tüma kainata rehber olmuş bizim hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarmıştır...

HALACAHAN
Mon 24 April 2017, 04:42 pm GMT +0200
Resul-i Ekrem Efendimizin öğrettiği ahlâk sayesinde yüz milyonlarca insan maneviyat iklimlerinde yükselerek hem dünya, hem de âhiret mutluluğuna erdiler. Pekçok muhtaç insanın imdadına koşarak hidayetlerine ve saadetlerine vesile

melda 6D
Mon 24 April 2017, 07:37 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . peygamberimizin ahlakını hz aişe kuran ahlakı olarak tanımlıyor . Rabbim güzel ahlak sahibi kullarından eylesin inşallah

RAMAZAN 7/D
Mon 24 April 2017, 09:17 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Ne büyük bir vahşettir ; insanın kız çocuğunu diri diri toprağın altına gömmesi . Hiç vicdan denilen şeyden yok mu bunu yapanlarda ! .
Rabb'İm İslam'ın nuruyla aydınlatsın dünyanın dört bir yanını .

ALLAH cc razı olsun

Sevgi.
Tue 25 April 2017, 05:02 am GMT +0200
Ve Aleyküm Selam. Cahiliye dönemindeki yaşanmışlıklar adeta içler acısıymış. Sonradan Peygamberimiz'in öğrettiği ahlăkla insanlıkla hem maddi hemde manevi kalkınmalar olmuştur.  Mevlam bilgiler için Razı olsun inşaAllah.

HALACAHAN
Tue 25 April 2017, 02:29 pm GMT +0200
Ahlak kavramı efendimizle anlam kazandı ve bizlere çok güzel yok gösterdi Rabbim sefaatine nail eylesin

Bilal2009
Thu 29 November 2018, 03:09 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

Fethiye Çopur Koü
Fri 30 November 2018, 12:39 am GMT +0200
"ALLAH'IM saygı duymayan kalpten, kabul olmayan duadan, doymadan nefisten ve fayda vermeyen ilimden sana sığınırım." Hadisi Şerif
Böyle faydalı bilgileri bizlere ulaştırdığiniz için Allah razı olsun...