- Ahlak Sahasında Büyük İnkılap

Adsense kodları


Ahlak Sahasında Büyük İnkılap

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 21 December 2009, 07:37 pm GMT +0200
Ahlak Sahasında Büyük İnkılap

Ahlâk alanında en büyük inkılâp ve değişikliği, Peygamber Efendimiz yapmıştır. Cahiliye Arapları inanç ve âdetlerine öylesine bağlı, körü körüne öylesine tutulmuşlardı ki, yüzyıllardır yapageldikleri alışkanlıklardan onları hiçbir kuvvetin ayırması mümkün değildi.

Vahşet, dehşet ve zulümde o kadar ileri gitmişlerdi ki, vahşi hayvanlara dahi yapılması hoş görülmeyen işkence ve eziyetleri göz kırpmadan savunmasız ve mazlum insanlara yapıyorlardı. Merhamet, şefkat ve acıma hisleri tamamen körelmiş, öz kızlarını canlı canlı toprağa gömecek derecede canavar kesilmişlerdi.

Fuhşun, işkencenin, her türlü rezilliklerin hiç çekinmeden yapıldığı bir karanlık devir yaşanıyordu. Güçlü ve varlıklı kimseler zayıfları eziyor, kadınlar bir mal gibi alınıp satılıyor, faiz ve tefecilik bütün çeşitleriyle kol geziyor, içki su gibi içiliyordu. Adalet, insaf, vefa, iffet gibi duygular unutulmuştu. Kendi uydurdukları manasız şeylere ve hurafelere öyle bağlanmışlardı ki, onları alışkanlıklarından vazgeçirecek, insanlığın tadını tattıracak İlahî bir güçten, bir Peygamber inkılâbından başkası düzeltemezdi.

İşte Peygamberimiz birkaç sene gibi kısa bir zamanda o geniş yarımadada vahşi, âdetlerine bağlı ve inatçı kavimleri, kötü ahlâk ve vahşi alışkanlıklarından kurtarıp, onları kökünden kazıyıp temizledi, yerlerine güzel ahlâk esaslarını yerleştirdi. Onları bütün dünyaya rehber ve medeni milletlere öncü birer şahsiyet haline getirdi.

Daha Hicrî birinci asırda yeryüzüne yayılan Sahabîler ve iman erleri insanlığa gerçek medeniyeti, fazilet ve ahlâk düzenini öğrettiler. Fazilete dayalı maddî kalkınma ve medeni yükseliş bu vesileyle gerçekleşti.

Resul-i Ekrem Efendimizin öğrettiği ahlâk sayesinde yüz milyonlarca insan maneviyat iklimlerinde yükselerek hem dünya, hem de âhiret mutluluğuna erdiler. Pekçok muhtaç insanın imdadına koşarak hidayetlerine ve saadetlerine vesile oldular.


Derya 7/B
Sun 18 January 2015, 10:12 pm GMT +0200
Resul-i Ekrem Efendimizin öğrettiği ahlâk sayesinde yüz milyonlarca insan maneviyat iklimlerinde yükselerek hem dünya, hem de âhiret mutluluğuna erdiler. Pekçok muhtaç insanın imdadına koşarak hidayetlerine ve saadetlerine vesile oldular.

RAMAZAN 7/D
Mon 30 March 2015, 02:04 pm GMT +0200
 Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Hz Muhammedin güzel ahlakı, peygamberimizin güvenilirliğini, hakkı gözetmesini, insana değer vermesini, üstün kişiliğini, hoşgörülü ve sabırlı olmasını anlatan değerlerdir. Peygamberimizin en güzel özelliği, başkaları için önerdiği öğütleri ve kuralları ilk önce kendi yaşamında uygulamasıdır. Kendini başkalarından üstün görmemesi, Kuran'ın öğüt ve yasaklarını yaşamından uygulaması onun ne kadar üstün bir insan oluşuna en güzel örnektir.

[Muhammed]
Mon 30 March 2015, 02:14 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah...Efendimiz (S.A.V) dünyaya teşrif etmeden önce insanın içini cızlatacak kötü olaylar olmuştur.Fakat efendiler efendsi yer yüzün teşrif ettiğinde bunlar kalkmıştır.Ne mutlu bizlere ki onun ümetiyiz.İnşaAllah ona layık olalım.Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah..

yagmur_7-c
Mon 30 March 2015, 05:36 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah;
Günümüzde büyük oranda ahlaklı insan oranı cahiliye döneminin kat kat üstünde..Rabbim daha da artırsın inşallah...Cahiliye döneminde insan aklının almadığı kötülükler vardı çok şükür şu an azalmış durumda...

halim
Sun 18 October 2015, 05:58 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah islam inkılabını Resul ahlakını kendi üzerinde tatbik eden o ahlakla yaşayanlardan oluruz.

Allah razı olsun

Bilal2009
Thu 2 February 2017, 04:03 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllahi ve berakatüh Peygamberimizin azmi ve Allah ın yardımı ile cahiliyye zihniyeti yerini gerçek medeniyete bırakmıştır Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

HALACAHAN
Thu 2 February 2017, 01:29 pm GMT +0200
Aleykum selam allah razi olaun dualariniza amin diyorum

HALACAHAN
Thu 2 February 2017, 06:30 pm GMT +0200
Ahlâk alanında en büyük inkılâp ve değişikliği, Peygamber Efendimiz yapmıştır

melda 6D
Thu 2 February 2017, 06:42 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Peygamberimizin doğdu gün bile birçok mucize meydana geldi . Peygamberimiz ile cahiliye dönemi bitti.

ceren
Thu 2 February 2017, 06:47 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri peygamber efendimizin yolunda giden onun ahlaki ile yasayan kullardan olalim insallah...

ceren
Tue 9 March 2021, 01:54 am GMT +0200
Esselamu aleyküm.rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim...

Sevgi.
Wed 10 March 2021, 06:22 am GMT +0200
Aleyküm selam. Bu bilgileri bizlerle paylaşan kardeşlerimizden Allah razı olsun