- Ah bu yeni nesil

Adsense kodları


Ah bu yeni nesil

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 21 December 2011, 06:57 pm GMT +0200
Ah bu yeni nesil!

Ocak 2008 28.SAYI

İtiraf edelim, birçoğumuz çocuklarımıza saygı duymayı önemsemiyoruz. Saygıyı büyüklere, sevgiyi küçüklere uygun gören bir toplumun bireyleri olarak onlara verdiğimiz sevginin her şeye yeteceğini düşünüyoruz. Çocuğumuzdan asi davranışlar görünce de “Ah bu yeni nesil!” diye söylenmeye başlıyoruz. Fakat daha önce saygı görmemiş ve doğal olarak saygının ne olduğunu bilmeyen birinden saygıyı nasıl bekleriz? Hele ki muhatabımız bir çocuksa…
Sevgimizi vererek sevmeyi öğrettiğimiz çocuklarımıza, saygı göstererek saygılı olmayı öğretmek de bizim elimizde. Yeter ki eşref-i mahlukat olan insanın bu özelliğini göz ardı etmeyelim ve onlara sadece çocuk değil insan olarak da bakmayı bilelim. Ocak sayımızın kapak dosyası bu bakışın ayrıntılarını veriyor. Yeni neslin aykırı tutumlarından şikayetçi olanlara özeleştiri yapma imkanı sunan yazıda çocuk ve saygıyla ilgili önemli notlar bulacaksınız.
Ocak sayımızda özellikle okumanızı tavsiye edeceğimiz iki konu var. Bunlardan biri gıybetle, diğeri ise namazla ilgili. En önemli manevi hastalıklarımızdan biri olan gıybete farklı açılardan yaklaştığımız “Gıybet’in Kokusu Vardı” başlıklı yazımız konu hakkında bir kez daha düşünmeye sevk ediyor. Namazla ilgili yazımızı bundan sonra dergimizin fıkıh sayfalarını hazırlayacak olan Hüseyin Okur kaleme aldı. Tadil-i erkanın öneminin anlatıldığı yazıda alışkanlık haline gelen namazlarımızı gözden geçirmemiz tavsiye ediliyor.

Gençler, biz de size teşekkür ederiz…

Aralık sayımızda “Kâbe’de Genç Olmak” başlıklı bir yazımız vardı. Gençlerin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bu yazıda beklediğimiz oldu ve birçok arkadaş özel teşekkürlerini iletti. Kâbe özlemiyle adeta yanan genç yüreklerin bu ilgisinden dolayı biz de onlara teşekkür ediyoruz. İnşallah gençlerin bu coşkusu başka güzelliklere de vesile olur.
Şubat ayında görüşmek üzere hoşça kalın…

Derya COMBA