- Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın?

Adsense kodları


Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Thu 12 February 2015, 06:34 pm GMT +0200
Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Hanımların adet halleri en az üç, en çok on gün devam eder. İki adet hali arasındaki temizlik süresi ise en az on beş gündür (Darekutni, Sünen, Hayz, 61). Bu süre daha uzun da olabilir. Bazı kadınların adet günleri, düzenlidir. Adet günlerinin değişmesi de söz konusu olabilir. Önceki mutat ay hali mesela altı gün olan bir kadın daha sonraki ayda altıncı günün bitiminde temizlenmeyip kan görmeğe devam etse, bu durum on günü aşmadıkça normal adeti olan altı güne ilaveten kan gördüğü günler de ay halinden sayılır. Kısaca kaç gün kan görmüşse o günler ay hali günleridir. Adeti olan altı günden sonra kan görmeğe devam ettiği günlerde de ay hali hükümleri geçerli olur (Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, ts. I, 26-27).

Fakat aynı kadın bu altı günün bitiminde temizlenmeyip kan görmeğe devam eder ve bu süre on günü geçer ve mesela on iki güne ulaşırsa bu kadının ay hali altı gün olarak kabul edilir. Altı günü on iki güne tamamlayan son altı günlük sürede görülen kan istihaze yani özür kanı sayılır. Onuncu günden sonra görülen kan her halükarda özür kanı olduğu için kadın bu günlerde namazını kılar, orucunu tutar. Mutat günleri olan altı günü, on güne tamamlayan dört günde kılmadığı namazları, tutmadığı oruçları ihtiyaten kaza eder (Mevsıli, İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 30).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

yagmur_7-c
Thu 12 February 2015, 07:15 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Adet suresi belirlenmiş gunler arasinda surer..en az uç gün, en fazla da on gün olarakolculmektedir..Ama benim merak ettigim üç günden az olan adetler normal adetlerden sayilir mi?
Rabbim razi olsun, temizligi duzgun kisilerden etsin inşallah....

ceren
Thu 12 February 2015, 07:21 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.10 gün sonrasın da özür sayılır.Ve ibadet etmeye devam edilir.

HALACAHAN
Sun 4 September 2016, 07:30 pm GMT +0200
Aleykum selam .On günden fazla süren adet kanaması artık özür  durumuna giriyor..Ve artık ondan sonra ibadetleri yapabilir bayanlar..