- Adak

Adsense kodları


Adak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
YBNGL
Sun 12 September 2010, 08:10 am GMT +0200
ADAK

İbn Abbas (r.a.) şöyle anlatır:

Sa´d b. Ubade, annesinin bir adak adadığını fakat bunu yerine getiremeden vefat ettiğini söyleyerek bunun hükmünü Hz. Peygamber´e sordu. Allah Resulü´de (a.s.): "Annen adına onun adağını sen yerine getir" buyurdu.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3092

Abdullah b. Ömer (r.a.) demiştir ki:

Bir gün Resulüllah (a.s.) bizlere adak adamayı yasakladı ve: "Adak hiç bir şeyi değiştirmez. Onunla sadece cimri kimsenin elinden mal çıkar" buyurdu.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3093

Ebu Hureyre´nin (r.a.) anlattığına göre:

Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Adakta bulunmayınız çünkü adak kaderdeki hiç bir şeyi değiştirmez. Ancak adak sebebiyle cimri kimseden mal çıkar" buyurdu.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3096

Enes´in (r.a.) anlattığına göre:

Hz. Peygamber (a.s.) iki oğlunun arasında onlara dayanarak güçlükle yürüyebilen bir ihtiyar gördü ve: "Bu niye böyle yürüyor?" diye sordu. Oğulları: "O, yürüyerek Kâbe´ye gitmeyi adamıştır" dediler. Hz. Peygamber de: "Allah, bu ihtiyarın kendine eziyet ederek yaptığı ibadetten müstağnidir" buyurdu ve ihtiyarın bir bineğe binmesini emretti.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3100

Ukbe b. Âmir (r.a.) şöyle anlatır:

Kız kardeşim (Ümmü Hibban), Beytullah´a kadar yalınayak yürümeyi adamış ve güçsüzlüğünden yakınarak benden bu konuyu kendisi için Allah Resulü´ne sormamı istemişti. Ben Peygamberimizden bu meseleyi sorduğumda Hz. Peygamber (a.s.): "Hem yürüsün, hem binsin" buyurdu.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3102

HALACAHAN
Mon 21 March 2016, 01:02 am GMT +0200
Selamun aleykum.. Adam adamayi  efendimiz yasaklamış.. Adak adamak ile kader değişmiş olmaz  sadece adagi  yerine gegiriken bir miktar mal elinden çıkmış olur..

Sevgi.
Fri 23 April 2021, 07:57 am GMT +0200
Esselamü Aleyküm. Rabb'im bizleri Peygamber Efendimizin yolundan ayırmasın inşaAllah
Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim

ceren
Thu 6 May 2021, 05:05 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.adak konusunda yerine ve zamanına dikkat edip peygamber efendimizin sünnetine tabi kalalım inşallah.rabbim razı olsun paylaşım dan kardeşim...

Bilal2009
Sat 8 May 2021, 02:37 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizlerin ilmini artırsın