- “Kur’an’ın korunmuşluğu”nun kanıtları nelerdir?

Adsense kodları


“Kur’an’ın korunmuşluğu”nun kanıtları nelerdir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
MEHMET/8/A/ENES
Wed 11 February 2015, 01:48 pm GMT +0200
“Kur’an’ın korunmuşluğu”nun kanıtları nelerdir?


  Kur’an-ı Kerim Yüce Yaratıcı’nın kıyamete kadar gelecek bütün insanlara indirdiği son ilahi mesajıdır. O, bu yüce kelamı indirmekle kalmamış, onun korunmasını da bizzat üzerine almıştır. Nitekim O, bu gerçekliği şöyle açıklamıştır: “Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) Biz indirdik Biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.” (Hicr, 15/9) Bu ilahi beyan onun korunmuşluğu konusunda müminler için en büyük güvencedir. Nitekim tarih de bunun canlı şahidi olmuştur. Zira Kur’an-ı Kerim inzal olmaya başladığında bir taraftan derilere yazılırken bir taraftan da birçok mümin tarafından ezberlenerek hafızalara yazılmış, ayrıca Müslümanların inanç ve ameli dünyalarına taşınarak hayata yansımış ve yazılmıştır. Diğer taraftan İslam fetihlerinin artması ve yeni beldelerin İslam’a dahil olmasıyla, üçüncü halife Hz. Osman bir komisyon kurmuş, Kur’an nüshaları çoğaltılmış, bunlar Mekke, Kufe, Basra, Şam, Bahreyn, Yemen’e gönderilmiştir. Müslümanlar bu ana nüshalara göre pek çok Kur’an nüshası yazmış, böylece bu ilahi kitap hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Son olarak şu da kaydedilmelidir ki, bugün Taşkent, İstanbul, Kahire ve Medine’de Hz. Osman döneminde istinsah edilen nüshalar olmasa bile bu nüshadan kopyalandığı güçlü ihtimal dahilinde bulunan Kur’an nüshaları vardır. Bu nüshalardan, mesela birisi, Tayyar Altıkulaç tarafından “Hz. Osman’a Nisbet Edilen Mushaf-ı Şerif” adıyla basılmıştır (İSAM Yayınları, İstanbul 2007).

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Rabbim (c.c.) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin.

mevlüdekalınsaz
Thu 9 April 2015, 08:01 pm GMT +0200
Esselamü aleykum ve rahmetullahi;Allah razı olsun kardeşim.her biri çok kıymetli konular..bilmediklerimi de öğreniyorum inşallah

halim
Thu 21 January 2016, 03:18 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Kuranı indiren ve koruyucu olan Rabbimiz; Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) Biz indirdik Biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.” diyerek Hicr suresinde bize gösteriyor inşaallah bizlerde kitabın idrakini anlar onun yolundan gidenlerden oluruz.

Allah razı olsun

ceren
Thu 21 January 2016, 03:24 pm GMT +0200
Aleykumselam.Kur ani kerimi okuyan ve onunla hayatina yon veren kullardan olalim inşallah....

damla6d
Thu 21 January 2016, 05:49 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..Paylaşımınız için Allah c.c. razı olsun inşAllah..

melda 6D
Thu 21 January 2016, 05:54 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Kuran - ı Kerim değişmeden günümüze kadar gelen tek kitaptır. Rabbim Kuran 'ı yaşamayı , öğrenmeyi , öğretmeyi nasip etsin inşallah. Allah razı olsun.

Yağmur Gümüş 8-B
Thu 21 January 2016, 06:27 pm GMT +0200
Bismillah...
Rabbim Kur`an-ı biz Müslümanlara indirmiş ve günümüze kadar da değişmeden sürdürmüştür. Onu her zaman korumuş, zararlardan uzak tutmuştur.
Allah cc. razı olsun.