- 6.Gün

Adsense kodları


6.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Thu 22 April 2010, 05:24 pm GMT +0200
GÜL KOKULU BEBEK...

Mekke'de şirin bir evde mutlu bir anne vardı.Dünyanın en tatlı, en mutlu annesiydi o.Adı Amine'ydi. Beklenen bebeğin annesiydi. Yanağında sevinçten güller açmıştı. Yanındakilere şöyle diyordu:"Bebeğin doğumuyla her yeri ışık sardı.Bir ışık denizindeyim sanki!"

Bebek,ak örtüler içinde mışıl mışıl uyuordu.Odayı mis gibi bir gül koskuus sarmıştı.En büyük peygamberin bebekliğiydi bu.

Odadakiler bebeğin başına toplandılar.Hepsi aynı şeyi söylüyordu:"Bu ne kadar güzel bir bebek böyle!..."

Bebeğin babasıın adı Abdullah'tı.Ne yazık ki o, bebeğinin göremeden ölmüştü.Ama bebeğin dedesi yaşıyordu. Güçlü, sevecen ve cömert birisiydi. O, Mekke'nin lideri Abdülmuttalip'ti. Hemen onun yanına koştular:"Müjde! Nyr topu gibi bir torunun oldu. Onun gibi bir bebek dünyaya gelmemiştir." dediler.

Abdülmuttalip hemen eve geldi. Bebeği kucakladı. İçi sevinçle doldu. Yüzüne gülücükler yayıldı:"Adı Muhammed olsun! Torunum her yerde çok sevilip övülsün.Onun için bu ismi ona verdim" dedi. "Ona çok yi bakın.Oğlumun adı çok büyük olacaktır."

Amine anne hamileyken bir rüya görmüş, rüyasında da oğluna bu ismi vermesi söylenmişti.

Dedesi onun için kurbanlar kesti. Herkese ziyafet verdi. Fakirler bayram etti.

Tatlı bir mutluluk her yeri sarmıştı. Mekke şehri her zamankinden daha aydınlıktı. Çünkü artık orada Muhammed bebek (s.a.v) vardı.


Zeynep7D
Fri 3 January 2014, 10:06 pm GMT +0200
Peygamberimizin güzelliğini görmediğimiz halde ona iman ediyoruz. Rabbim inşallah bizden razıdır. İstikbalin şanlı Peygamberi, gül kokulu bebek, annesi vefat ettikten sütannenin yanında büyüyor.

yagmur_7-c
Mon 6 January 2014, 05:02 pm GMT +0200
İstikbalin şanlı Peygamberi, gül kokulu bebek, annesi vefat ettikten sütannenin yanında büyüyor. Sonra en güzel ve bereketli bir yaşam sürüyor yani iyi bir gelecek nur yüzlü Peygamberimizi bekliyordu Allah peygamberimizi ve ehli beytini görmeyi nasip etsin

8/A
Wed 8 January 2014, 08:22 pm GMT +0200
ALLAH bizlere Peygamber Efendimizin (sav)'in o güzel huylarından nasip etsin...
Ona ne kadar salavat getirsek azdır...

Hafsa Nur 6.D
Wed 8 January 2014, 08:30 pm GMT +0200
biz peygamberimizin yerinde asla olamayız ama huylarımızı onun gibi yapabiliriz
ona her zaman salavat getirelim .........


Peygamberimizin güzelliğini görmediğimiz halde ona iman ediyoruz. Rabbim inşALLAH bizden razıdır. İstikbalin şanlı Peygamberi, gül kokulu bebek, annesi vefat ettikten sütannenin yanında büyüyor.
 :)

mevlüdekalınsaz
Sat 11 January 2014, 11:49 am GMT +0200
Öylesi bir doğumdu ki, Âlemlere rahmet olarak yarattım dediği yaratıcının mübarek Peygamberi… Onun görenler sanki nura ellerini dokunur gibiydiler. Bizim gibi dünyaya kök salmış fanilerin bu nuru anlamaları mümkün değildir şüphesiz. O nur belki de başka bir kâinatın güneşidir, kim bilir… İleride düşman olacaklara dehşet saçacak mucizevî felaketler yaşanacak, Allah onlara ihtar mahiyetinde gücünü gösterecektir. İleride dost olacaklara ise, neşe ve mutluluk verecektir. Amine’nin elindedir yüce resul. O yanı başında ve Ona sevgiyle dokunmuştur anne şefkatiyle. Öylesi muhteşemdir ki Amine anamızın sevgisi ve öylesi doğal, ileride büyüdüğünde, o sevgiyle kin ve düşmanlık gütmeyecektir kimseye…

Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki doğumuyla rahmet getiren ve insanların en hayırlısı olan bir Peygamberin ümmeti olarak dünyaya geldik...

melda 6D
Sat 11 January 2014, 12:17 pm GMT +0200
Peygamber efendimizin teri bile gül kokusu  kokuyormuş biz seni görmeden sevdik yaa resulullah

8-D fatma zehra
Thu 6 February 2014, 07:58 pm GMT +0200
Peygamber efendimizin teri bile gül kokusu  kokuyormuş biz seni görmeden sevdik yaa resulullah
   
ALLAH bizlere Peygamber Efendimizin (sav)'in o güzel huylarından nasip etsin...

esratüz zehra 2
Thu 6 February 2014, 08:05 pm GMT +0200
gül kokulu bebek...RABBİM efendimize layık bir ümmet olmayı nasib eylesin inşallah.

ykpcn
Fri 8 August 2014, 03:44 pm GMT +0200
ALLAH bizi Hz. Muhammed'e layık ümmet olmayı nasib etsin.Demek ki Hz.Muhammed gül kokusu kokuyormuş.Ne kadar da güzel bir şey.