- İncil’e nasıl iman ederiz?

Adsense kodları


İncil’e nasıl iman ederiz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Thu 12 February 2015, 12:32 am GMT +0200
İncil’e nasıl iman ederiz?

Kelime olarak “müjde, talim ve öğretici” anlamına gelen İncil, Hz. İsa aracılığıyla insanlara indirilen kutsal kitabın adıdır. İncil, İsrailoğulları’na daha önce gönderilen Tevrat’ı tasdik eden bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim’de: “O Peygamberlerin izleri üzere Meryemoğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.” (Maide, 5/46) buyrulmaktadır. Bu ayette de belirtildiği gibi İncil Tevrat’ı tasdik edicidir.

Şüphesiz İncil Allah tarafından indirilmiştir. Bu bakımdan, Allah’tan Hz. İsa’ya indirildiği şekliyle ona inanmak imanın gereklerindendir. Fakat günümüzde İncil’in bu orijinal metni elde yoktur. Bu gün İncil adı altında mevcut olan kitap, insanlar tarafından müdahaleye maruz kalmış ve bozulmuştur. Günümüzde İncil’de yer alan bilgiler hakkında bir Müslüman’ın takınması gereken tavır şu şekilde ifade edilebilir: Eğer bu bilgiler, Kur’an ve sahih hadislerdeki bilgilere uygunsa kabul; değilse ise reddedilir. Ayet ve hadislerde hiç bahsedilmiyor ve İslam’ın temel prensiplerine de zıt düşmüyorsa Hz. Peygamber (s.a.s.)’in şu tavsiyesi doğrultusunda hareket edilir: “Ehl-i Kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). ‘Biz Allah’a ve bize indirilenlere iman ettik’ deyin.” (Buhari, Tefsir, 13)

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

ayşe
Tue 24 February 2015, 07:18 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah i ve bereaktuh ; iman esaslarındandır kitaplara iman. Hadis-i şerif aslında çok açıklayıcı. Ne tasdik edin ne tekzip edin. Topluca iman edelim.

8/A
Tue 24 February 2015, 07:23 pm GMT +0200
Ve aleykumus selam ve rahmetullahi ve berekatuh...
Ellerine sağlık... Evet bizler Rabbim in gönderdiği haline iman ettik ona ters düşen bir cümle varsa ona inanmayız...

sumeyye
Wed 25 February 2015, 12:31 am GMT +0200
a.s.. , günümüzde bir tane incil yok maalesef bir çok incil var o sebeple Yüce Allah'in indirdigine iman ettik elbette fakat beserin degistirdigini ise Allah'a havale ettik.

neslihan
Sun 8 March 2015, 07:03 pm GMT +0200
Biz Allaha ve bize indirilene iman ettik demek daha doğru olacaktır.  Allah razı olsun kardeşim.

Rüveyha
Sun 8 March 2015, 09:42 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Efendimizin bize öğrettiği gibi mukabele de bulunmak en güzeli İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim

[Muhammed]
Sun 8 March 2015, 09:47 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah...Kuran-ı kerim gelemedin önce kutsal kitaplar insanlar tarafından değiştirilmiştir.Tek değiştirilemeyen kuran-ı kerim vardır.Ne mutlu ki bizler kuran-ı kerime inanıyoz.Allahın birliğe inanıyoruz ve kelime-i şehadet getiriyoz.Rabbim bizleri cennetine nail kılsın İnşaAllah...Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...