- 27.Gün

Adsense kodları


27.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Sat 1 May 2010, 02:33 pm GMT +0200
MUHAMMED(s.a.v) UYUYAKALIYOR

Arkadaşı kabul etti.Muhammed(s.a.v), koyunlarını arkadaşına bıraktıktan sonra Mekke'ye doğru yola çıktı. Şenlik yerinden tef, ıslık, düdük sesleri yükseliyordu.Bu yere yaklaşınca eğlenen insanları seyretmek için bir köşeye oturdu.Fakat oturur oturmaz üzerine bir ağırlık çöktü ve uyuyakaldı.Ertesi sabah güneş, parlak saçlarını okşayıp altın ışıklarını üstüne yağdırırken uyandı.Etrafına bakındı.Daha dün akşam eğlenceyi seyretmek için gelmişti.Her yer kalabalıktı.Oysa şimdi etrafta kimseler yoktu.Demek eğlenceyi seyredemeden uyuya kalmıştı.

Çok şaşırdı.Hiçbir şey hatırlamıyordu.Hemen ayapa kalktı.Koyunlarının yanına döndü.Arkadaşı ona neler gördüğünü sordu.Muhammed(s.a.v)  ona başından geçenlerin anlattı.Bu işe arkadaşı da çok şaştı.

Aradan günler geçti.Mekke'de yine bir şenlik yapılacaktı. Muhammed(s.a.v), koyunlarını bir kez daha arkadaşına bırakıp şenliğe gitmek için şehre indi.Fakat oturup eğlenenleri seyredecekken aynı şekilde tatlı bir uykuya daldı ve sabaha kadar uyudu.Sabah uyanıp da şenliğin dağılmış olduğunu görünce hayretler içinde kaldı.

Demek ki ALLAH, Muhammed'in (s.a.v) böyle yerlere gitmesini istemiyordu.Çünkü buralarda içki içiliyor, çirkin davranışlar sergileniyordu.Onun gibi güzel bir insana böyle yerlere gitmek yakışmıyordu.Muhammed(s.a.v) o günden sonra bir daha böyle yerlere gitmedi.

yagmur_7-c
Mon 6 January 2014, 02:39 pm GMT +0200
Bence Peygamber efendimizin o şenlik öncesi uyyakalması iyi ilmuş çünkü o yerde peygamber efendimiz duramazdı bir yandan bu olay Allah bir hikmetidir peygamber efendimiz için ona selam olsun

8/A
Wed 8 January 2014, 08:48 pm GMT +0200
ALLAH sevdiği kullarının kötülüklerden uzak olmasını ister ve istemesi yeter....

mevlüdekalınsaz
Sat 11 January 2014, 11:13 am GMT +0200
Rabbimiz Efendimiz(s.a.v)i her türlü kötülükten,çirkin davranıştan korumuştur.
Onun güzel ahlakının bozulmasına hiçbir zaman izin vermemiştir.
O Allah (c.c)ki işte sevdiği kullarını böyle korur,gözetir.Bu şerefe nail olabilenlere ne mutlu.
Rabbim cümlemizi sevgisinden mahrum etmesin ...

Zeynep7D
Sat 11 January 2014, 11:24 am GMT +0200
Son zamanlarda insan üzerinde artan baskılar, bazı inancı zayıf olanları haram yollara sevk etmektedir. Hz. Peygamberin ifadesiyle:

-    “Öyle bir zaman gelecek kişinin helakı karısının ve çocuklarının elinden olacaktır”

-    “Öyle bir zaman gelecek ki, kişi ele geçirdiği mal helâlden mi, haramdan mı aldırış etmeyecektir.” (Tecrid. Ter. 6/365)

-    Öyle bir zaman gelecek ki, ümmetim sabahleyin evlerinden müslüman olarak çıkacak, akşam kafir olarak dönecek.” (Müslim İman: 186) diyor.

Cenab-ı Allah da şöyle buyurur:

“Ölçüyü tartıyı adaletle yapın; insanlara eşyalarını eksik vermeyin; yeryüzünde bozguncular olarak dolaşmayın” (Hûd: 85)

Peygamberimize de böyle günah işlenilen şeyler her insana yasaklandığı gibi yasaklanmıştır. Yaptığımız her şey bir gün önümüze gelecek . Bu yüzden günah işlememeye dikkat edelim. Asla umudumuzu kesmeyelim.

ykpcn
Tue 19 August 2014, 12:29 pm GMT +0200
Çok ibretlik.ALLAH Hz. Muhammed'i içki içmekten korumuş.
İnşallah bizde içki gibi kötü şeylerden hiç içmeyiz...