- 22.Gün

Adsense kodları


22.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Fri 30 April 2010, 12:12 am GMT +0200
KRALLARIN ÖVDÜĞÜ ÇOCUK

Abdulmuttalip'in kısa bir süreliğine Mekke'den ayrılması gerekiyordu.Mekke'nin lideri olarak, tahta geçmiş bir kralı tebrik etmeye gidecekti.Muhammed'i(s.a.v) yanında götüremiyordu.Yol uzun ve yorucuydu.Üstelik bu, resmi bir görüşmeydi.Çocukla gitmesi hoş karşılanmazdı.Yola çıkarken aklında hep torunu vardı.Mekke'nin ileri gelen adamalrıyla birlikte yola çıktı.Uzun bir yolculuktan sonra gidecekleri yere vardılar.

Kral, Abdulmuttalip'e büyük ilgi gösterdi.Birkaç gün onları misafir etti; sarayında en güzel şekilde ağırladı.Bu günlerden birinde kral, Abdulmuttalip'i yanına çağırdı.Ona şöyle dedi:"Sana bir sır vereceğim.bu sır, seninle ilgili"

Abdulmuttalip şaşırdı."Sizi dinliyorum sayın kral! Nedir bu sır ?" diye sordu.

Kral çok kitap okuyan, biligli ve iyi kalpli birisiydi. Şöyle dedi:"Okuduğum kitaplara bakılırsa şu sıralar Mekke'de bir çocuk büyüyor,Sırtında peygamberlik beni var.Çocuğun babası ve annesi yok.Dedesinin yanında kalıyor.Kitaplara göre bu çocuk büyünce son peygamber olacak.Ondan sonra artık peygamber gelmeyecek.Bunun için o çok değerli.Yerde ve gökte seçilmiş ve sevilmiş biri.

O, insanları kötülüklerden kurtaracak.Doğru yola iletecek.Hep iyilik yapacak.İyilik isteyecek.Yaptığı iyilikler dünyaya ün salacak."

Kral anlattıkça Abdülmuttalip heyecanlandı.Yapılan tarif, torununa tıpatıp uyuyordu.Bu çocuk torunu Muhammed'den (s.a.v) başkası olamazdı.

Kral herşeyin farkındaydı.Abdülmuttalip'in yüzüne büyük bir dikkatle baktı ve şöyle dedi:"Okuduklarıma bakılırsa bu çocuğun dedesi sen olmalısın! İşaretler seni gösteriyor."

Abdulmuttalip torununun büyük bir insan olacağını zaten biliyordu.Bunu bir de onu hiç görmeyen bir kralın ağzından duymak, onu daha da heyecanlandırmıştı."Sayın kral! Söyledikleriniz doğru.Benim çok kıymetli bir torunum var.Anlattıklarınıza bakılırsa o çocuk benim torunum Muhammed olmalı." dedi.

Kral yanılmadığını anlayınca sevinmişti."Çocuğu iyi koru" diye tembih etti.Kötü insanlar ona zarar verebilirler.Fakat Allah ona yardım edecek.O çocuk büyüyünce önemli işler başaracak."

Dede ve kral, bu çocuğun Muhammed(s.a.v) olduğundan artık emindiler.Kral, Abdulmuttalip torununu çok özlemişti.Bir an önce onu görmek için sabırsızlanıyordu.Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra torununa kavuştu.Onu hasretle kucakladı.Koladı, sevdi, öptü.Bundan böyle Muhammed'i (s.a.v) eskisinden daha iyi gözetip kollayacaktı.

Zeynep7D
Fri 3 January 2014, 09:11 pm GMT +0200
Peygamberimiz, dünya işleri için kızmazdı,kötü söz söylemez, affedici idi intikam almazdı. Hz.Muhammed (s.a.v)  her zaman iyi bir kul ve çok büyük bir peygamberdir. En yüce ahlâka sahip olduğunda; yüzyıllar boyunca, dost ve düşman, herkesin üzerinde birleştiği tek bir insan vardır:
Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhissalâtü Vesselam. Peygamberimizin ahlâkını rahatlıkla kendimize örnek alabiliriz, taklit edebilir, ahlâkımızı güzelleştirebiliriz.
Peygamberimizin ahlâkını ne kadar öğrenirsek hayatta o kadar başarılı olur ve mükemmele ulaşabiliriz.

melda 6D
Fri 3 January 2014, 09:24 pm GMT +0200
Peygamber efendimizin o yaşta nasıl biri olduğu belliymiş  kral bile  anladıysa bize ne büyük gurur verici

yagmur_7-c
Tue 7 January 2014, 06:02 pm GMT +0200
Allah öyle bir insan göndermiş ki koca krallar bile onu övdüğüne göre o kişi kesimle HZ.MUHAMMED dir. Peygamber efendimize ve ehli beytine selam ve huzur olsun  ;) :)

8/A
Wed 8 January 2014, 08:09 pm GMT +0200
Bizim peygamberimizin geleceği Hz Adem (as)'den beri biliniyor ve Cennetin kapısında ismi yazılmıştır...

mevlüdekalınsaz
Sat 11 January 2014, 08:04 pm GMT +0200
Efendimiz(s.a.v)in herkes tarafından övülen ,sevilen ve örnek alınan bir ahlakı vardı.
O yaratılmışların en güzel ahlaklısıydı.
Peygamber olmadan önce bile davranışlarıyla diğer insanlar arasında öne çıkmış
ve bu güzel ahlakıyla herkesçe sevilmişti.

Rabbim bizlere onun güzel ahlakını örnek alabilmeyi ve sünnetlerini yaşamımızın bir parçası haline getirebilmeyi nasip etsin.

Gizem8/A
Sat 11 January 2014, 08:11 pm GMT +0200
Peygamber Efendimiz en başından önemli bir insandı ama bunu tanımadığı bir kişinin söylemesi daha onur verici tanımadığı bir kişinin bile onun önemli biri olduğunu anlaması çok güzel bir durum...

ykpcn
Mon 14 July 2014, 11:31 am GMT +0200
Çok güzel bir paylaşım.Çok etkilendim.Tüylerim diken diken oldu.ALLAH Hz.Muhammed'i (s.a.v.) bize şefaatci eylesin...