- 20.Gün

Adsense kodları


20.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Fri 30 April 2010, 12:10 am GMT +0200
MUHAMMED(s.a.v) DEDESİNİN YANINDA

Muhammed(s.a.v) ile dadısı, Amine anneyi Ebva'daki mezarında bırakıp gözyaşları içinde yeniden yola koyuldular.Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra Mekke'ye vardılar.Amine annenin ölüm haberi Mekke'de yankılandı.Herkes çok üzülmüştü.Muhammed(s.a.v) artık hem babsız, hem de annesizdi.Yaşlı dedesi ona sımsıkı sarıldı.Babadan yetim, anneden öksüz kalan bu güzel yavruya artık o bakacaktı.İyi kalpli dede, uzun boylu, parlak yüzlüydü.Çok cömertti.Herkese iyilik yapardı.Fakirlere yiyecek dağıtır, herkesi doyururdu.Dağda yaşayan aç hayvanları bile düşünür, onlara yiyecek götürürdü.

Bundan böyle Muhammed(s.a.v) annesi, babası, her şeyi dedesiydi.Şefkatli ded, nereye gitse onu da yanında götürüyordu.Gül kokulu, güzel huylu yavrudan bir an olsun ayrılmıyordu.

Muhammed(s.a.v), altı yaşında olmasına rapmen, oldukça olgun bir çocuktu.Akrabalarına yük olmamaya gayret ediyor, onları üzmemek için elinden geleni yapıyordu.Bunu fark eden halaları, amcaları onunla daha çok ilgilendiler.Küçük halası Safiye ile küçük amcası Hamza, ona arkadaş oldular.Onun gibi sabırlı ve iyi huylu bir çocuğa yüce Allah dedesinin ve akrablarının güçlü sevgisini hediye etmişti.


Zeynep7D
Sat 4 January 2014, 10:46 pm GMT +0200
Peygamber Efendimizin davranışları, olgun bir insan gibiymiş o yaşlarda . Peygamber Efendimiz dedesine karşı hürmetinde asla kusur etmiyor fakat biz kulları belli bir yaştan sonra saygı kavramını yitiriyoruz.Peygamberimizin hayatını okumakla yetinmemeliyiz hayatımızda da uygulamalıyız.

yagmur_7-c
Tue 7 January 2014, 09:14 pm GMT +0200
Hz Muhammed efendimizin küçük yaşında küçücük olduğu için kimsesiz kalmış annesi ve babası ölmüş ancak dedesi ve amcası kol kanat gerip 25 yaşına kadar büyütmüş ve onu iyi bir gelecek yaratmışlar Allah onlara esenlik versin selam olsun

8/A
Wed 8 January 2014, 08:01 pm GMT +0200
Peygamberimiz (sav)'in güzel huyları o yaşlarında başlamıştır çünkü öyle davranması gerekiyordu hayata gözlerini YETİM açmıştı...

8dgonca
Wed 8 January 2014, 08:16 pm GMT +0200
Bazi olaylar insanin daha cabuk olgunlasmasini sağlıyor

mevlüdekalınsaz
Wed 8 January 2014, 08:38 pm GMT +0200
İki cihan sultanı Efendimiz(s.a.v)'in bulunduğu her yer bereketlenir,neşelenir ve huzurla dolar...
Şimdi de öyle değil mi?Ne zaman onu ansak içimizi tarifsiz bir huzur ve mutluluk kaplamıyor mu?
Elbette kaplıyor...Çünkü o Rabbimizin "Sen olmasaydın, ey Habîbim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım"dediği sevgilisi...
Allah'ın en sevgili kulu,yaratımışların en güzel ahlaklısı....Ne söylesek az kalıyor onun yanında.Çünkü onu anlatmaya yetmiyor kelimeler ...

Rabbim hakkıyla Efendimiz(s.a.v)'e ümmet olabilmeyi ve hayatımızın her anında
onun sünnetleriyle yaşayabilmeyi nasip etsin...

Hafsa Nur 6.D
Wed 8 January 2014, 08:42 pm GMT +0200
Peygamber Efendimiz 6 yaşındayken annesi vefat edince 8 yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib’in yanında, dedesinin vefatından sonra amcası EbuTalib’in himayesinde büyümüştür. Yani peygamberimiz 6 ile 8 yaşları arasında dedesinin yanında kalmıştır.

ykpcn
Sun 17 August 2014, 01:14 pm GMT +0200
ALLAH razı olsun.ALLAH bize Hz. Muhammed sabrı versin.