- 16.Gün

Adsense kodları


16.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Sun 25 April 2010, 10:07 am GMT +0200
BABA HASRETİ

Kısa sürede Muhammed'in (s.a.v) adı dilden dile yayıldı.Görenler ona hayran kaldılar.Saygısını, terbiyesini her yerde anlatıp durdular.

Muhammed(s.a.v) artık altı yaşındaydı.Mekke'deki evinde mutlu mutlu yaşıyordu.Ana oğul beraberliğin tadını çıkarıyorlardı.

Birgün Amine, oğlunu yanına alarak Medine'de oturan akrabalarını ziyaret etmeye karar verdi.Hem onları görmek, hem de Muhammed'i (s.a.v) babsının mezarına götürmek istiyordu.Muhamed'in (s.a.v) dadılığını üstlenen Ümmü Eymen de onlarla birlikte gelecekti.

Kısa bir süre sonra Amine anne, dadı Ümmü Eymen ve Muhammed(s.a.v) birlikte yola çıktılar.yolları oldukça uzundu.Muhammed(s.a.v) çok sevinçli ve heyecanlıydı.Dayılarıyla görüşecek, babasının mezarını ziyeret edecekti.Deve sırtında gece gündüz yol gittiler.Günler süren bir yolculuktan sonra Medine'ye vardılar.

Medine, yeşillikler içinde çok güzel bir şehirdi.Muhammed'in (s.a.v) dayısın evine geldiler. akrabalrı, ilk defa gördükleri yeğenlerini kucaklayıp sevdiler.

Amine anne, hemen Muhammed'i (s.a.v) yanına alarak eşi Abdullah'ın mezarına gitti.Muhammed'in (s.a.v) babası Abdullah, çok iyi bir insandı.Gül yavrusunu görmeden bu dünyadan göçmüştü.Amine anne bunun için üzgündü.Babasıın mezarını görmek Muhammed'i (s.a.v) çok duygulandırmıştı.Kim bilir babası hayatta olsa, onu ne kadar çok severdi. Ona saygı gösterir, bir dediğini iki etmezdi. Usul usul ağlamaya başladı. Yavrusunun ağladığını gören annesi onu sıkıca kucakladı.Gözyaşlarını sildi, öptü, kokladı. Daha sonra birlikte mezarın yanından ayrdıldılar.

Muhammed(s.a.v), babasını çok özlese de onu bu dünyadan çok daha güzel bir yerde olduğunu düşünerek mutlu olmaya çalıştı.


yagmur_7-c
Mon 6 January 2014, 02:33 pm GMT +0200
Altı yaşında iken bir çocuğun baba hasreti dayanılmaz oluyor Allah kimseye küçük yaşta baba hasreti çektirmesin Peygamber efendimizin annesi olan Amine annemiz de çocuğunun bu hasretine bu üzüntüsüne dayananamaş yazik

8/A
Wed 8 January 2014, 08:51 pm GMT +0200
O MUHAMMED (sav)'in babasıydı o tabiki dünyadan çok daha güzel bir yerdeydi...

mevlüdekalınsaz
Sat 11 January 2014, 10:22 am GMT +0200
Kainatın Efendisi yetim doğmuş ve yetim büyümüştü.
Onu koruyacak ,kollayacak bir babası yoktu.Ne acı ki hayatla yüzleşmeye erken başlamıştı.
Ama O asla halinden şikayet edip isyana düşmemişti.Hayatı boyunca karşılaştığı acıları sabırla karşılamıştı.
Çünkü bütün bunların Rabbinin birer nimeti olduğunun idrakındaydı.
Rabbim bizlere de farkedebilmeyi ve idrakına erebilmeyi nasip eylesin...

ykpcn
Mon 6 July 2015, 02:12 pm GMT +0200
Altı yaşındaki bir çocuk için babasının olmaması kötü bir şeydir.Ama Hz. Muhammed'in annesi Amine babasının yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor.Allah bizi Hz. Muhammed'in yolundan ayırmasın.

melda 6D
Wed 20 April 2016, 08:27 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Efendimiz babası ile cennette kavuşmuştur inşallah . Rabbim Alemin kimseyi anasıyla babasıyla sınamasın inşallah...