- 12.Gün

Adsense kodları


12.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Fri 23 April 2010, 03:16 pm GMT +0200
SÜTANNENİN SEVİNCİ

Halime anne, söz verdiği gibi Muhammed (s.a.v)'i  titizlikle büyütmüştü. Ona tane tane ve güzel konuşmayı öğretmişti.Artık sütannelerin, büyütmek için aldıkları bebekleri, ailelerine geri verme zamanı gelmişti. Halime bunun için üzgündü.Aradan geçen zaman içinde Muhammed'e (s.a.v) çok bağlanmıştı. Şimdi ise onu ailesine götürmek zorundaydı. Eşi ile birlikte istemeyerek de olsa Muhammed(s.a.v)'i hazırladılar ve annesine götürmek üzere Mekke yoluna koyuldular. Muhammed bebeği (s.a.v) yayla halkı da çok sevmişti. Gitmesini onlar da istemiyordu.Halime'yle eşi yola çıkarken arkalarından seslendiler:"Biz ona doyamadık.Onun gibi bir çocuk hiç bir yerde görmedik.Onu götürmeyin.biizmle biraz daha kalsın... "

Aslında bunu herkesten çok Halime istiyordu...Uzun bir yolculuğun sonunda Mekke'ye, Amine'nin evine vardılar. Amine anne, yavrusunu çok özlemişti.Biricik yavrusunu öpüp koklarken sütanne Halime, Muhammed'in (s.a.v) ne kadar temiz ve güzel bir çocuk olduğunu, pek çok güzel huyula yaşıtlarından ayrıldığını anlattı.Sonra uzun uzun nasıl uyuduğundan, nasıl yürüdüğünden, nasıl konuştuğundan bahsetti.O anlattıkça amine anne mutlu oldu.

O günlerde Mekke'de bulaşıcı bir hastalık vardı. Amine anne, hastalığın yavrusuna bulaşmasından korkuyordu.Halime de bu yüzden endişeliydi.Tüm cesaretini toplayarak Amine anneye şöyle dedi:"Oğlum biraz daha yanımda kalmaz mı?Mekke'deki salgın hastalığın ona bulaşmasından korkuyorum!"

Gül anne ile ded, Biricik Muahmmedi'n (s.a.v) sağlıklı büyümesi için bir süre daha ondan ayrı kalmaya razı oldular.Dünyalar sütannenin olmuştu.Sevinçten uçuyordu.Yavruyu öpe koklaya alıp yeniden yaylaya döndü.Yayla çiçekleri mis kokular saçtılar.Herkes birbirine müjde verdi:"Müjde! Muhammed geri geldi..."

mevlüdekalınsaz
Mon 13 January 2014, 02:59 pm GMT +0200
Efendimiz(s.a.v) çok küçük yaşlarda olmasına rağmen herkes tarafından çok sevilmiş ve gönüllerinde büyük bir yer edinmişti.Herkes Onun daima yanlarında kalmasını istiyordu.Ondan ayrılma düşüncesi herkesi çok korkutuyor ve yüreklerini acıtıyordu.
Rabbim bize de ebedi alemde Onun cemalini görmeyi, doya doya bakmayı,Onu ne kadar çok sevdiğimizi söyleyebilmeyi nasip etsin...Bizleri Onun şefaatinden mahrum etmesin insallah...

eliff 8/A
Mon 13 January 2014, 03:53 pm GMT +0200
MUHAMMED (S.AV)  , onun isminin geçtiği yerde tüylerim ürperiyor ..
içim huzurla doluyor... ve içimden şöyle bir dua dile geliyor  : Yarabbim ne olursun beni ve tüm müslüman kardeşlerimizi onun yolundan ayırma ALLAH'IM :)

ykpcn
Sun 5 July 2015, 12:46 pm GMT +0200
Hz. Muhammed (s.a.v) nasıl güzel bir çocukmuş ki ondan orada bulunanlar bile ayrılmak istememiş.
Allah razı olsun paylaşımdan dolayı.

melda 6D
Wed 20 April 2016, 08:33 pm GMT +0200
Rabbim Efendimizin hayatını okuyup örnek almayı nasip etsin inşallah...