- 10 Yaşındaki Engelli Yunus'un Kur'an Öğrenme Azmi!

Adsense kodları


10 Yaşındaki Engelli Yunus'un Kur'an Öğrenme Azmi!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 4 October 2012, 03:22 pm GMT +0200
10 Yaşındaki Engelli Yunus'un Kur'an Öğrenme Azmi!



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasını "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" olarak belirledi. Yenipazar İlçesinde de bu kapsamda hafta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yenipazar İlçesi Karacaören Köyü’nde ikamet etmekte olan 10 yaşındaki felçli ve konuşma özürlü olan Yunus Özdemir Kur’an okumayı öğrendi.

Konuşmakta güçlük çeken Yunus bu engeline rağmen Kur’anı hiç takılmadan rahatça okuyabiliyor. Ailesinin desteği ve Cami İmam-Hatibi Yılmaz ÇOBAN’IN gayretleriyle çok kısa sürede Kur’an okumayı öğrenen Yunus görenleri hayrete düşürüyor. Kur’an-ı yüzünden rahatlıkla okuyabilen ve kısa surelerin tamamını da ezberleyen Yunus için köyünde ailesinin de desteğiyle çevre köylerle birlikte yemek verildi ve mevlit okutuldu.

Düzenlenen programa İlçe Müftüsü Şevket BULUT da katılarak hem Yunus’u hem de ailesi ve din görevlisini kutlayarak bir konuşma yaptı. Konuşmada “Yüce Allah’ın herkesi bir şekilde imtihan ettiğini, önemli olanın bu imtihanı başarıyla vermek olduğunu, bu bağlamda da Yunus’un hayata küsmeden ben de varım diyerek Kur’an-ı Kerimi kısa sürede öğrendiğini ve bu başarının herkese örnek olması gerektiğini “ belirtti. Program okunan Kuran’ı Kerim ve mevlitle birlikte yapılan dua ile sona erdi.

Programda Yunus ÖZDEMİR’de kısa surelerin hepsini okuyarak dinleyenleri gözyaşları içinde bıraktı. Program sonunda İlçe Müftüsü Şevket BULUT Yunus’u tebrik ederek hediye takdim etti, ardından Yunus’un Kur’an-ı öğrenmesinde büyük emeği olan Karacaören Camii İmam-Hatibi Yılmaz ÇOBAN ve bu konuda Yunus’a destek veren babası hasan ÖZDEMİR ve annesi Şükran ÖZDEMİR’e de teşekkür etti.

Cami İmam-Hatibinden aldığımız bilgiye göre Yunus’un ilk başlarda Kur’an-ı öğrenemem diye biraz tereddüt ettiğini, ancak aldığı destek ve azmiyle de Kur’an-ı iki ay gibi kısa bir sürede öğrendiğini, şu an Duha suresinden aşağıdaki sureleri ezberlediğini, Yasin Suresini ise ezberlemeye başladığını belirtti. Yunus’un bundan sonraki hedefinin ise önümüzdeki yıllarda Kur’an-ın tamamını ezberlemek olduğunu ifade etti. Ailesi de Yunus’un Kur’an okumaya başladıktan sonra çok mutlu olduğunu, bundan sonraki zamanlarda da desteklerinin devam edeceğini belirttiler.

diyanet haberler

ehlidunya
Sat 16 March 2013, 01:41 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;Maşaallah kardeşimiz azmetmiş allah kelamını öğrenmiş takdir ve tebrik ediyorum .İnşaallah kardeşimiz kuran ahlakıyla amel eder .ALLAH yar ve yardımcısı olsun

rabiayldz
Wed 17 February 2016, 08:03 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.
Yunus çok kısa sürede Kur'an öğrenmiş.Ne güzel ve yunus Kur'an-ın hepsini ezberlemeyi düşünüyormuş.Bizlerde güzel bir şekilde Kur'an okuruz inşAllah. (AMİN).
Allah c.c razı olsun.

selma 8-D
Sat 2 April 2016, 07:05 pm GMT +0200
Ve aleyküm selam
Allah c.c bizlerede yunus gibi kuran okuma azmi versin inşaallah allah yatdımcısı olsun
Allah razı olsun

HALACAHAN
Sat 18 March 2017, 01:21 pm GMT +0200
Selamun aleykum Alalh kardesimize basarilar nasipneyelain