- Ümmü Habibe'nin Peygamberimizle Evliliği

Adsense kodları


Ümmü Habibe'nin Peygamberimizle Evliliği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 7 October 2010, 10:19 am GMT +0200
                               7- Ümmü Habibe'nin Peygamber'le (s.a.v.) Evliliği:
 


Zübeyr b. Bekkâr dedi; Muhammed b. Hüseyin babasından, Abdullah b. Amr b. Zübeyr'den ismail b. Amr'ın şöyle dediğini anlattı: Ebû Sufyan'ın kızı Ummu Habibe şöyle dedi: Habeşistan'dayken bir baktım Necaşi'nin elçisi geldi. -Ebrehe isminde bir cariye idi.-Necaşi'nin elbiseleri ve süründüğü kokulardan sorumluydu. Yanıma girmek için izin istedi, izin verdim. Dedi ki: Kral, Rasûlullah'ın (s.a.v.) kendisine bir mektup gönderdiğini ve bu mektubunda seninle evlenmek istediğini yazdığını söylüyor. Ben de:

Allah bu müjdenden dolayı mükâfat versin, dedim. Cariye dedi ki:

Kral, kimi vekil tayin ediyorsa bildirsin dedi. Ummu Habibe sözlerine şöyle devam etti: Halid b. Said b. el-Âss'a haber gönderip onu vekil tayin ettim. Öğleden sonra Necaşi, Cafer b. Ebî Talib ve orada bu­lunan müslümanların toplanmasını istedi. Müslümanlar toplandıktan sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında şöyle dedi:

Melik, Kuddüs, Mü'min, Aziz ve Cebbar olan Allah'a hamd eder, Allah'tan başka ilâh bulunmadığına, Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna ve Meryem oğlu isa'nın müjdelediği kişinin o olduğuna şahitlik ederim.

Ey topluluk! Bilesiniz ki, Rasûlullah (s.a.v.), kendisini Ummu Ha­bibe bint Ebî Sufyan'la evlendirmemi istedi. Ben de Rasûlullah'ın (s.a.v.) isteğine uydum ve mehir olarak Ummu Habibe'ye dörtyüz dinar veriyorum." Sonra dinarları topluluğun önüne döktü.

Ardından Halid b. Said konuştu ve şöyle dedi: "Hamd, Allah'a mahsustur. O'na hamdeder ve O'ndan mağfiret dilerim. Allah'tan başka bir ilah bulunmadığına ve Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şahitlik ederim. Allah onu hidayet ve hak dinle gönderdi ki müşrikler istemese de onu tüm dine üstün kılsın.

imdi; Rasûlullah'ın (s.a.v.) çağrısına uydum ve onu Ebû Sufyan'ın kızı Ummu Habibe ile evlendirdim. Allah, Resulüne mübarek kılsın." Ardından Necâşi, dinarları Halid b. Said'e teslim etti. [285]

Bu olay, altıncı, bir görüşe göre yedinci yılda olmuştur.[286]

 

neslihan
Wed 14 January 2015, 07:09 pm GMT +0200
Veli ve mehir konusuna güzel bir örnek teşkil eden hadise. Rabbim Peygamberimizin evlilikleri gibi hayirli güzel evlilik nasip eylesin ümmeti Muhammede. ..