- Türk akademisyen yeni bir bitki türü keşfetti

Adsense kodları


Türk akademisyen yeni bir bitki türü keşfetti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 6 September 2012, 02:44 pm GMT +0200


Türk akademisyen yeni bir bitki türü keşfetti


Mehmet Fırat, 'yeryüzü var olduğundanbu yana yaşadığı tespit edilen' 24. bitkiyi keşfederek Clinopodium Hakkaricum adını verdi.

Türk akademisyen yeni bir bitki türü keşfetti



Hakkari dağlarında 13 yıldır botanik araştırmaları yapan akademisyen Mehmet Fırat, 'yeryüzü var olduğundan bu yana yaşadığı tespit edilen' 24. bitkiyi keşfederek, Clinopodium Hakkaricum adını verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Mehmet Fırat, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen ve yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen ve bilim insanının katıldığı '21. Ulusal Biyoloji Kongresi'nde, keşfettiği bitkiyle ilgili sunum yaptı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fırat, bilim insanlarının yaptığı ve yeryüzü var olduğundan beri yaşadığı tespit edilen 24 tane bitki türünden biri olan nadir ve endemik bitkinin adına özellikle yörenin ismini vermek istediğini belirterek, 'Bu bitkiyi dünyada ilk kez ben buldum ve ismini özellikle seçtim. Hakkari'nin adı hep olumsuzluklarla anılır, biz güzel şeylerle de anılsın diye ismi Hakkari olsun istedik' dedi

yenişafak