- Ramazan keffareti orucu

Adsense kodları


Ramazan keffareti orucu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 26 February 2011, 02:06 pm GMT +0200
2) Ramazan Keffareti Orucu


 

Ramazan'da keffareti gerektiren bir halle karşılaşan mükellef hem kaza, hem keffaretle yükümlüdür. Ramazan'da keffaret gerektiren bir halle karşılaşan mükellef, bunu üç dereceli olarak öder.

1) Köle azadı: Bugünkü dünyada köle kavramı bulunmadığı için ikinci ceza uygulanır,

2) İki kameri ay aralıksız oruç tutmak,

3) Altmış fakiri bir gün hesabıyla doyurmak. İki kameri ay oruç tuttuktan sonra, bir gün de olayın geçtiği gün için kaza orucu tutulur. Oruç keffaretinin orucu tutulurken oruca hiç ara verilmez. Ne sebeple olursa olsun ara verilirse, tutulan oruçlar nafile yerine geçer, keffaret orucuna yeniden başlanır. Sadece şu sebeplerle, keffaret orucuna ara verilebilir:

1) Yeni Ramazan'ın girmesi,

2) Bayram ve hastalık günlerinin araya girmesi,

3) Kadınların aylık âdet günleri. Oruç tutmaya gücü yetmeyen keffaret mükellefi, kendi ev halkı ve nafakası kendisine ait olanlar dışında altmış fakiri doyurur. Bir fakiri doyuracak miktar, bir fidye (= fitre) miktarıdır. Günümüzde bunu, bir ailenin günlük mutfak masrafının bir kişiye düşen bölümü olarak değerlendiriyoruz. Fakirler toptan doyurulabileceği gibi, ayrı ayrı da duyurulabilir. Bütün bu ceza yollarından birini ödemeye imkânı olmayan kimse, imkân bulduğu veya zengin olduğu zaman ödeme yapar. Aynı veya birkaç Ramazan'da meydana gelen ve henüz ödenmemiş bir veya birkaç Ramazan keffareti için bir tek ödeme yapılır.

 


ceren
Fri 11 December 2015, 03:32 am GMT +0200
Esselamu aleykum.Kefaret orucunun nasil ve ne araliklar ile tutulmasinin nasil oldugunu ogrendim.Rabbim razi oslun bilgilerden kardesim..

Kevšer
Fri 11 December 2015, 07:40 am GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Vesileniz ile konu tekrarı yapmış oldum elhamdülilah.