- Peygamberimizin, Velid Bin Ukbe´nin Haline İşareti

Adsense kodları


Peygamberimizin, Velid Bin Ukbe´nin Haline İşareti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 2 January 2010, 05:20 pm GMT +0200

Peygamberimizin, Velid Bin Ukbe´nin Haline İşareti

Hâkim ve Beyhâkl, Velîd bin Ukbe´nin kendisinden şöyle nakleder:

"Resûlüllah (s.a.v.) Mekke´yi fethettiği zaman, Mekke halkı ço cuklarını alıp getirdiler. Resûlüllah da onların başlarını meshedip hak larında hayır duada bulundular... Bu sırada anam da beni, başıma kokular sürerek Rasulullah´a götürdü. Fakat Rasulullah benim başıma meshetmedi ve bana hiç dokunmadı..."

Beyhakî bu hususta der ki: "Şüphesiz bu, Velîd hakkındaki ilâhî takdir icâbı ve bunu yüce Allah´ın Resûlü´ne bildirmiş olması neticesi o-larak böyle olmuştur. Ve daha sonraki Velîd´e âit haberler de bunu te´yîd eder mahiyette olmuştur.. Târihen bilindiği gibi, Velîd Hz. Osman´ın valisi idi ve bu sırada içki içmekle tanınmıştı... Namazı da son derece geciktirmiş olarak (ve bâzan da sarhoş olarak) kıldınrdı... Hz. Osman´ın öldürülmesine kadar varan fitnelerin çıkış sebeplerinden biri de, şüp hesiz yine bu Velîd idi..." [182]



[186] Sehâvi, bu hadisin sahih ve hasen olduğunu bildirmiştir.

halim
Fri 11 September 2015, 09:21 pm GMT +0200
Resûlüllah (s.a.v.) Mekke´yi fethettiği zaman, Mekke halkı ço cuklarını alıp getirdiler. Resûlüllah da onların başlarını meshedip hak larında hayır duada bulundular... Bu sırada anam da beni, başıma kokular sürerek Rasulullah´a götürdü. Fakat Rasulullah benim başıma meshetmedi ve bana hiç dokunmadı.

İşte Efendimizin mucizelerinden biri ...

Allah razı olsun