- Peygamberimizin (s.a.v)’in Çocuklara Şefkat ve Sevgisi

Adsense kodları


Peygamberimizin (s.a.v)’in Çocuklara Şefkat ve Sevgisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Wed 6 May 2015, 01:55 pm GMT +0200
Peygamberimizin (s.a.v)’in Çocuklara Şefkat ve Sevgisi

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) çocukları apayrı bir şefkat ve sevgi gösterirdi . Peygamber Efendimiz (S.A.V.) çocukları severdi  aynı şekilde  çocuklarda Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i severlerdi. Bir çocuk gördüğü zaman Peygamberimizin mübarek yüzünü neşe ve sevinç kaplardı. Onu tutar, kollarının arasına alır, kucaklar, okşar, sever ve öperdi ,onunla konuşur ve bir sıkıntısı olup olmadığını sorardı . Binekli bulunduğu sırada bir çocuk gördü mü bineğine alır ve gideceği yere kadar onu bırakırdı . Peygamber Efendimiz (S.A.V.) çocuklarla öyle kaynaşmıştı ki bir kere onları yarış yaparken görüp kendisi de yarışa katılmış ve onlarla koşmuştur .

 Çocuklarımıza sevgi ve şefkat göstermek, sevip öpmek sünnettir. Resulullah Efendimiz, evine gelen küçük çocukları sevip başlarını okşar, evin içinde oynamalarına da izin verirdi .Peygamber Efendimiz (S.A.V.) kendi çocuklarından veya torunlarından ashabının çocuklarını ayrım yapmadan severdi . Resulü Ekrem (s.a.v) Efendimiz : "Allah'tan  korkun, evlatlarınızın arasında adaletten ayrılmayın.”. buyurarak bizlere de çocuklara adaletle yaklaşmamızı emrediyor .  Bir torunu ve oğlu İbrahim ölünce de ağlamış, ‘’Şefkatimden ağlıyorum. Allahü teâlâ ancak merhametli olana rahmet eder’’ buyurmuştur.  Bazı kimseler, Peygamberimiz (s.a.v.) 'in çocuklarla oyun oynamasını, onlarla ilgilenmesini ve onları bu derece sevmesini anlamıyorlardı. Bir defasında Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hz. Hasan’ı öpüyordu ve bir adam gelerek şöyle dedi: "Benim on çocuğum var. Şimdiye kadar hiçbirini öpmedim." Bunun üzerine Peygamberimiz; "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz" buyurdu." .

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Çocuklara karşı bir çocuk gibi davranır, onların dünyalarına girebilmeyi en iyi O başarırdı.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) namaz kılarken Hz. Hasan Efendimizin sırtına çıktı . Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de Hz. Hasan’ı incitmemek için o sırtından inene kadar secdeyi uzattı .Süt kokan anne sevgisinden yoksun olarak büyüyen Efendimiz , yetim çocuklara daha da bir ilgi gösterirdi. Yetime kol kanat germenin faziletini de şöyle açıklamıştır:"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız.’’  Peygamberimiz (s.a.v.) kendi torunlarıyla olduğu gibi diğer çocuklarla da şakalaşır ve onları bir taraftan eğlendirirken diğer taraftan da eğitirdi. Peygamberimiz (S.A.V.) her yönüyle olduğu gibi çocuklara karşı şefkat gösterme konusunda da hepimize örnektir .


Yazan: Ramazan 7/d

saniye
Mon 11 May 2015, 07:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Eskiden anne babalarin çocukları büyüklerinin karşısında sevmesi hoş görülmemiş. Buna sebep nedir bilmiyorum ama çocuklar ancak sevgiyle büyür. Efendinizin hayatı bunu destekler örneklerle doludur. Emeğine sağlık kardeşim.

ceren
Tue 12 May 2015, 09:34 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun emeğinden Ramazan kardeşim.Peygamber efendimiz çocuklara çok şefkatli ve merhametli davranırmış.Rabbim bizleri de çocuklara merhamet eden,şefkat eden kullarından eylesin ....

[Muhammed]
Wed 27 May 2015, 03:06 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullahi Ve Berakatuh...
Yüreğine sağlık ramazan kardeşim.
Bir gün tüm çocuklar oyun aynar iken bir kız çocuğu köşe ağlıyormuş.Efendimiz onu görünce ne oldu diye sormuş.oda benim annem babam yok diye beni oynatmıyorlar demiş.Efendimiz fatıma ablan hattice annen bende baban olmamı istermsin demiştir.Çocuk sevinçle kabul etmiştir.
İşte böyle güzel bir peygambere ümmetiz.Rabbim layık olabilmeyi nasip etsin İnşaAllah.
Yarışmaya katılımlarından dolayı seni tebrik ediyorum.Rabbim hakında her zaman hayırlısını versin İnşaAllah.

AyşeSungur7-B
Sun 5 July 2015, 06:27 am GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah;
Gerçekten çok güzel bir makale olmuş Ramazan kardeşim.Peygamberimiz(s.a.v)'in çocuklara olan sevgisini çok anlaşılır ve güzel bir şekilde yazmışsın.Emeğine sağlık.

selinay 7b
Tue 20 October 2015, 02:10 pm GMT +0200
selamun aleykum

çok güzel bir makale olmuş Ramazan kardeşim .
Allah razı olsun

besiye7A
Tue 20 October 2015, 03:04 pm GMT +0200
Çok güzel bir makale olmuş ramazan kardeşim allah razı olsun paylasindan

tahir uysal
Wed 11 November 2015, 11:38 pm GMT +0200
selamun aleykum
Peygamber efendimizin iyi yonlerinden gene biri ve senin gibi kardesimizin bizimle paylasmasi ne kadarda guzel vesileler.
Allah bizi  bu yoldan şasirtmasin .eline saglik kardesim

mevlüde06
Thu 12 November 2015, 07:02 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Efendimiz her yonuyle mukemmel.cocukla cocuk olmayi ,onlarin gonullerini alabilmeyi en guzel sekilde basarmis.insallah Onu hakkiyla ornek alanlardan oluruz.
Allah razi olsun kardesim  cok guzel bir makale olmus.

Kevšer
Thu 12 November 2015, 07:33 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Peygamberimiz her yönüyle bizlere en güzel örnek olmuştur. Bizler de Peygamberimiz'in yolundan hakkıyla gidenlerden oluruz inşaAllah...Amin

damla6d
Thu 12 November 2015, 03:09 pm GMT +0200
Selamun aleykum.Peygamber efendimiz sav. gerçekten çocukları çok severmiş,onlara karşı iyi davranırmış.Şimdiki zaman olsa çocukları önemsemiyorlar bile.Beb küçüklüğümü hatırlıyorum.Bana karşı iyi davranıyorlardı haklarını yemeyim.Ama bizim orada oturan birisi çocuğu kaybolmuş bir şey olmaz kendini geçindirir o havasındaydı.Kendine bir şey olmasın da dünya yıkılsa umrumda değil manasnda sözleri vardı.Banane ne yapıyım.Benimle alakalı mı?falan.Peygamber efendimiz düşünüyorsa anneleri niye düşünmesin?Allah insanlara akıl fikir versin.

Sümeyye Şahiner7B
Thu 12 November 2015, 03:51 pm GMT +0200
Ramazan Âbi müthiş yazmışsın . Emeğine sağlık . Allah razı olsun . Burada çocukları sevmek sünnetdir . Sünnetleri yerine getiren iyi bir kul olarak Efendimizi (s.a.v)'i kendine örnek bir elçi olarak görür . Çocukları sevelim onları mutlu etmeye çalışalım .

HALACAHAN
Mon 3 October 2016, 01:15 am GMT +0200
Sevgi şefkat örneği Efendimkzk  çocuklara gösterdiği sevgiyi şefkati okumamiza tekrardan hatirlamamiza  vesile oldunuz ..Rabbim razi olsun ..