- Kadir gecesini kazanma sırrı

Adsense kodları


Kadir gecesini kazanma sırrı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 14 August 2012, 10:16 pm GMT +0200

Kadir gecesini kazanma sırrı

Bismillahirrahmanirrahim


Mübarek Ramazan'ın Leyle-i Kadir sırrıyla, seksen üç sene bir ömr-ü manevi kazandırması sırr-ı hikmetiyle ve Risale-i Nur'un şakirtlerindeki sırr-ı ihlasla, tesanüd ve iştirâk-i âmâl-i uhrevî düsturuyla, herbir sadık şakirt, o fevkalade manevi kazancı elde edeceğine gayet kuvvetli bir delili budur ki:

Bu daire içinde kırk bin, belki yüz bin halis, hakikî müminlerin içinde hakikat-i leyle-i Kadri elde edecek bir, iki, on, yirmi değil, belki yüzlerin elde etmesi ihtimali kavîdir.

Sırr-ı ihlasla ve iştirâk-i âmâl-i uhrevî düsturunun sırrıyla biz ve siz bu hakikate müteveccihen, bu Ramazan-ı Şerifte herbirimiz umumun hesabına ve umum arkadaşları içinde kendini farz edip, nunu mütekellim-i maalgayrı, yani daima

“Bizi mükâfâtlandır, bize merhamet et, bizi bağışla, bize muvaffakiyet ihsan et ve bizi doğru yoldan ayırma. Bu leyle-i Kadri, hakkımızda bin aydan hayırlı kıl.”

gibi kelimelerde “BİZ” içinde umum kardeşlerini niyet etmektir. Ve bilhassa, en zayıf olan bu kardeşinizi, ağır vazifesinde, o hususi niyetle yardım etmektir. (Kastamonu L. Sh. 138)

…..

Rabian: Şu mübarek şehr-i Ramazan, leyle-i Kadri ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir leyle-i Kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar. Dakikası bir gündür. Saati iki ay, günü birkaç sene hükmünde bir ömr-i bâkîdir. Senden ve âhiret hemşirem yani ikinci validem ve kardeşimin muhterem validesinden duanızı istiyorum. Madem duada sizi şerik ediyorum; siz de benim duama âmin hükmünde olarak dua ediniz. (Barla L. Sh. 159)

Bediüzzaman Said Nursi

Sevgi.
Wed 4 April 2018, 01:16 am GMT +0200
Esselamü Aleyküm.  Paylaşım için Allah Razı olsun.

sedanurr
Wed 4 April 2018, 04:09 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Kadir gecesinin değerini bilip, bolca ibadetle geçirmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin

Bilal2009
Wed 4 April 2018, 06:25 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri her günün ve mubarek günlerin önemini kavrayan ve ibadet ile geçiren kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Mon 16 April 2018, 05:19 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbim bizlere mübarek gün ve gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin inşaAllah