- Kadına Danışmanın Hikmeti

Adsense kodları


Kadına Danışmanın Hikmeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Fri 8 October 2010, 10:00 am GMT +0200
                                                  Kadına Danışmanın Hikmeti:
 

Danışma kadına değer vermek, bu işe karar vermeye ehil olduğunu ona hissettirmek, hayatı ve geleceğiyle ilgili işlerin en özeli olan bu meselede öncelikli olarak görüş belirtmenin kendi hakkı olduğunu ona haber vermektir.

Velîsinin olması ayrıca gelecekteki evlilik hayatında kadının bir desteğinin bulunduğunu ortaya koyar ve onun şanını yüceltir. Velînin despotluğuna ve bencilliğine de engel olur.

Kadın, ister daha önce hiç evlenmemiş bekâr olsun ister daha önce evlenmiş bulunsun, eğer iyiyi kötüden ayırdetraeye ehil ise, islam bu işin kadın ile velî arasında meşveretle halledilmesini ister. Bu nedenle ne kadın velîsiz nikah akdini yapabilir ve ne de veli, hoşlanmadığı bir evliliğe onu zorlayabilir.

Eğer kadın istemiyorsa ya da bu işe zorlanmış ise evlilik devam et­mez ve Hâkimin bu evliliği bozma yetkisi vardır. [230

neslihan
Sat 10 January 2015, 08:15 pm GMT +0200
Şimdi bu görevi sanırım nikah memuru yerine getiriyor.

ceren
Sat 10 January 2015, 11:29 pm GMT +0200
Aleykümselam.Evet kadına danışılmalı evlenmek isteyip,istediğini .İleride huzursuzluk olmaması açısından,huzurlu bir aile olmaları açısından...

saniye
Sun 11 January 2015, 10:56 am GMT +0200
Sonuçta evliliği devam ettirerek bayan ve erkek her ikisinin de rızası lazım. Dinimiz bu konuda da süregelen aile baskısına engel olmuş ve kadının değerli bir varlık olduğuna vurgu yapmıştır.

mevlüdekalınsaz
Sun 11 January 2015, 11:45 am GMT +0200
evliliği kadın ve erkek birlikte yürütecek,devam ettirecek sonuçta.. taraflardan birinin rızası olmaksızın yapılan evlilik ne kadar mutlu kılabilir ki onları..
Allah razı olsun.öenemli bir konu