- Güle güle Ramazan, hoş geldin bayram!

Adsense kodları


Güle güle Ramazan, hoş geldin bayram!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
SevD@_GüLü
Wed 31 August 2011, 11:32 am GMT +0200
                           Güle güle Ramazan, hoş geldin bayram!

Hani insan yolcusunu bekler ya...

İstasyon tıklım tıklım insan dolu, kimisi yolcusunu bekliyor, kimisi yolcusunu uğurluyor. Ağlayan, gülen yan yana duruyor. İşte arife günü, yolcu trenini bekleyen istasyon gibi... Herkes Ramazan'ı uğurlayıp bayramı karşılıyor.

Nihayet trenin sesi duyuldu! Bir kaynaşma, bir hareketlilik... Herkes yakınını karşılama telaşında. Tren gelip durunca kapılara, pencerelere koşulur. "Beklenen" geldi mi? Elbette gelecek. Ve geliyor. Kimisinde sevinç gözyaşları, kimisinde tebessümler. Sessiz ve sakin olan istasyon, adeta canlandı. İstasyon binasının taşları dahi heyecanlandı. İşte arife günü böyledir. Bu heyecanla bayramı bekliyoruz. Allah'ım, emrine uyduk, becerebildiğimiz kadarıyla ibadet ettik, oruç tuttuk, namaz kıldık, zekat verdik. Herhalde bunların mükâfatı olarak Allah'ım sen de bize bayramı verdin. Çok şükür. Şu yarım yamalak dünyada dinle böyle bütünleşmek insanın en büyük saadeti. Sevinmek insanların hakkıdır. Hep beraber sevinmenin tadı da bir başkadır. "Allah için işleyiniz, Allah için çalışınız, Allah için görüşünüz, O'nun rızası dairesinde hareket ediniz."

Bayramlar, insanları kaynaştırıp bir araya getiren güzel vesilelerden biridir. İnsan ruhu her zaman dinle bütünleşmek ister. Dinî bayramlarda bu bütünleşme açıkça görülür. Bayram havası, Müslümanların içinde esmeye başlar... İnsanların iyilik duyguları kabarır. Ağlayanın gözyaşını silmek ister insan. Kanayan yara varsa derman götürür. Böylece insanlar birbirlerine daha çok yaklaşır.

Bir bayramda, yolda giderken karşımdan gelen şahısla dargın olduğumu hatırlıyorum. O kişi beni görünce yolunu değiştirerek benden uzaklaşmak istedi. Bayramın verdiği neşve ile ona el salladım. Selam verdim. O da yanıma yaklaştı. Tokalaştık, bayramlaştık, tebessüm ettik... Bayram, kardeşlik duygularımızı galeyâna getirdi. Bayramlardaki bu duyguları başka günlerde bulmak mümkün değil. Bayram, hava gibi, su gibi her eve, herkesin gönlüne girer.

Bayramları sünnet ölçüsünde geçirmek ibadettir. Güzel koku sürünmek, güzel giyinmek, hediyeleşmek sünnettir. Torunum, cebinden çıkardığı bir tek şekeri bana uzattı, dedi ki: "Bugün bayram. Sana şeker veriyorum." Torunumun küçücük elini tutup öptüm. Hadis-i şerifte mealen, "Hediyeleşiniz. Hediyeleşmek muhabbeti artırır." buyruluyor.

Şu dilenci bayram yapabiliyor mu? Hasta, fakir, bayram yapabiliyor mu? Hastanede yattığımda doktor, yanımdaki hastaya, "Seni taburcu edeceğiz." dediğinde yaşlı hanım yalvarırcasına, "Doktor bey, ben iyileşmek istemiyorum. Ben ölmek istiyorum. Beni taburcu ederseniz nereye gideceğim? Huzurevinde yattım, huzur bulamadım. En yakınımdan fayda göremedim. Hayat bu ise ben bu hayatı istemiyorum." dedi. Bu durumda olan insanlar için hangi bayramdan söz edebiliriz? Boynu bükük yetimler, ağlayan ihtiyarlar, sürünen gençler bayram arıyor. O bayramı bulduğumuzda hepimiz bayram edeceğiz.

Bayramları Allah bize nasip ediyor. Biz de o bayramların kıymetini bilmeliyiz. Bayram; sevinmektir. Sevinenlerin sayıları arttıkça bayramlar bayram olur. Bayramlarda ne kadar insan sevindirirsek, bayramların tadını o kadar çıkarırız. Bayramdan sonra Ramazan'daki hayatımızı ömrümüzün her noktasına serelim.

Bayramınız mübarek olsun.




hekimoğlu ismail

ehlidunya
Fri 9 August 2013, 08:12 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; allah ömrümüzü ramazan gibi yaşamayı sonumuzunda bayram olması duasıyla...

allah razı olsun

AYÇAN
Sat 4 January 2014, 11:11 am GMT +0200
Bayramları ALLAH bize nasip ediyor. Biz de o bayramların kıymetini bilmeliyiz. Bayram; sevinmektir. Sevinenlerin sayıları arttıkça bayramlar bayram olur. Bayramlarda ne kadar insan sevindirirsek, bayramların tadını o kadar çıkarırız.

-merve-7d-
Tue 21 January 2014, 08:00 pm GMT +0200
ramazanın gitmesi insanı biraz üzüyo ama seneye tekrar gelceğini biliyor olmak insanı mutlu ediyo bayramınız kutlu olsun..

8/A
Thu 24 July 2014, 05:20 pm GMT +0200
Ve aleykümüs selam ve rahmetullahi ve berekatüh(...)
Bizlerde bugün kadir gecesini uğurladık ki RABBİM sevaplarımıza sevap katsın bizleri af buyursun İNŞAALLAH...
Bayramı ailecek iple çekiyoruz... RABBİM bir dahaki bayramları da görmeyi nasip
u kısmet eylesin İNŞAALLAH(...)

Rüveyha
Thu 24 July 2014, 08:18 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam..Mevlam razı olsun..Hüzünle ramazanı uğurluyoruz..İnşaAllah Mevlam af eden kullarından kılsın ümmeti Muhammedi..

mevlüdekalınsaz
Thu 24 July 2014, 10:32 pm GMT +0200
Esselamü aleykum ve rahmetullah;dualarınıza canı gönülden amin ecmain inşallah..
 RABBIM bu ramazanı bagislanmis olarak uğurlayan kullarindan ve tekrar kavusan kullarindan eylesin bizleri inşallah..Mevlam Ramazanı bizden razı kılsın..
sayılı gün çabuk geçiyor,ya da beklenen gün çabuk geliyor..Ramazan da geldi ve gidiyor..ne mutlu onu hakkıyla ihya edip bayrama kavuşana...

RAMAZAN 7/D
Fri 16 January 2015, 03:20 pm GMT +0200
Bayramda herkes bir ayrı olur o gün yardımlaşma ve dayanışma duyguları sınıra ulaşır.Ramazan-ı şerif i uğurlarken üzülürüz . Çünkü ramazan orucu bir ayrı sevinç bir ayrı neşe veriyor insana.Bir yandan da seviniriz ALLAH ın farz kıldığı bir ibadeti yerine getirdiğimiz için ayrıca ramazandan sonra ramazan bayramı bayramlarda herkesin yüzü güler.Yüzü gülmeyenlerle dertleşmeli derdine ortak olmalı ve elimizden geldiğince yardım etmeliyiz.

aysegul999
Fri 17 July 2015, 12:27 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah , bayramda Zulüm altında olan kardeşlerimiz var. Onlarıda hatırda tutmalı dualarda anmalıyız.

ceren
Fri 17 July 2015, 12:44 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim hayırlı bayramlar geçirmeyi nasip etsin bizlere.Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimize de yardım etsin inşallah....

ikranur 7d
Fri 17 July 2015, 01:17 pm GMT +0200
 Ve aleykumusselam ve rahmetullah ve berakatuh. Allhim bizlerde ramazanimizi en gzl sekilde beklesik karsiladik en gzel bisekildede agirladik. Ve ensonundada ugirlasik. İnsllh bizlerdwn memnun kalmistir. Allahim bizlere mukafatini alanlardn eyle aminn.. Allah razi olsun.

[Muhammed]
Fri 17 July 2015, 06:34 pm GMT +0200
Ve Aleykümselam Ve Rahmetüllah Ve Berekatuh...Tam da öyle oldu Ramazan'ı uğurladık.Sevinekmi üzelekmi derkende bayram geldi.Keşke her gün ramazan olsa.Rabbim her günümüzü ibadetle geçirmeyi nasip eylesin İnşaAllah.Allah razı olsun.

rabiayldz
Fri 5 February 2016, 07:40 pm GMT +0200
Selamun aleyküm.
Güle güle Ramazan hoş geldin bayram.
Ramazan herkesle mutlu geçiyor ama Ramazan bitince bayram geliyor.Üzülünce mutlu oluyoruz.
Ramazan bitiyor bayram geliyor.Hergün Ramazanımız gibi mutlu geçse.
Allah c.c razı olsun.