- Gidene Merhaba Demek

Adsense kodları


Gidene Merhaba Demek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 9 June 2012, 12:29 pm GMT +0200
GİDENE MERHABA DEMEK
                               

                                           
       Ne kadar güzeldir, yeniden merhaba diyebilmek gidene ve gelene. En mutlu gününde olduğu gibi, en acı gününde de sevdiklerini, yanında olmasa bile yanında hissedebilmek, varlığıyla ve kokusuyla beraber. Başkaları onun için  “Gitmiş “dese bile senin onu hâlâ kalbinde hissetmen ne kadar güzel ve anlamlıdır.
       Gitmek; belki de sadece gözden kaybolmaktan ibarettir, beş, on adım ilerlemekten. Ankara’ya, İstanbul’a, Edirne’ye, dünyanın bir ucundan diğer ucuna gitse bile, sevenin hâlâ kalbindedir sevilen. Arada kilometrelerce fark olsa bile, onun için hâlâ yanı başındadır giden ve bir dost gibi, bir baba kokusu gibi hissedersin onun kokusunu, bu değerli öğretmenin gül kokusunu yanı başında.
         Daha bir sene oldu tanıyalı, musluktan akan bir damlanın hızı kadar geçen bir sene. Bu kadar çabuk geçmesine rağmen bakıyorum da heybem epey dolu. Ya ben açık unutmuşum, ya da birileri sırf benim için doldurmuş heybemi; çıktığım bu ilim yolunda. Ne kadar da anlamlı şeyler varmış meğer, yaşanmış ya da yaşanmamış senden gördüğüm.Daha hayattan neler var çıkarılabilecek,sizin sayenizde neler daha eklenecekti heybeme,sizinle beraber , sizden geleceklerle.Heybem gül kokuyor, değmiş olmalı, biliyorum sizin elleriniz.Hissediyorum her nakşında o ellerinizden geçen merhameti,hissediyorum ilmiklerdeki o sıcaklığın parmaklarınızla serptiğiniz o sevginin sıcaklığı olduğunu.Ben adaletli olmayı da bu eller sayesinde öğrendim ve eminim benim gibi niceleri vardır gerçek sevgiyi ve gerçek saygıyı sizden öğrenmiştir.Meğer önceki öğrendiklerim ilk harfleriymiş hece hece.Her biri arkasına yük almış, kendi bahçesinden olan, gül tomurcuklarına bilgi yüklemiş, bu gül kokulu öğretmen gözden kaybolsa ne değişir, onu hep yanında hissedenler için.Araya kilometreler girse bile kalpten de uzak olamaz ya, kalbiyle seven için.
        Gidene merhaba diyeceksin, kalbinde ona ayırttığın yere geldiği için ve giderken kapayacaksın bütün muslukları akmasın diye ne damla, ne gözyaşı. Bir baba, bir dost ve en çok sevdiğimiz bir hocamız gitse bile, uzaklara değil kalbimize geldiği için ona bütün kalbinle merhaba diyeceksin.


NURSEL YEŞİLDAL  10/B

ARAKLI İMAM HATİP LİSESİ   
     
                           

mevlüdekalınsaz
Sun 1 February 2015, 06:33 pm GMT +0200
Bir baba, bir dost ve en çok sevdiğimiz bir hocamız gitse bile, uzaklara değil kalbimize geldiği için ona bütün kalbinle merhaba diyeceksin.

maşallah.emeğine yüreğine sağlık ablamızın.
 .Allah razı olsun Reyyan abla okumamıza vesile olduğun için.her biri o kadar güzel ki.

ceren
Sun 1 February 2015, 08:38 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Reyyan abla.....