- Gençlik ve Yaşlılıkالشباب والمشيب

Adsense kodları


Gençlik ve Yaşlılıkالشباب والمشيب

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Tue 6 October 2009, 05:18 pm GMT +0200
الشباب والمشيب
حاول جحا في شيخوخته امتطاء الحصان. فلم يفلح. فقال: ليت الشباب يعود يوما فاخبره بما فعل المشيب. ثم ضحك وقال لنفسه: وما فائدة عودة شبابي، فانا في شبابي لم اكن باحسن حال من مشيبي





Lugatçe:

الشَّبَابُ : gençlik
المَشِيبُ : yaşlılık
حَاوَلَ فُلاَنٌ فِعْلَ شَيْءٍ : biri birşey yapmaya uğraşmak
إِمْتَطَاءٌ : binmek (ata, eşeğe vs.)
الحِصَانُ : at
يُفْلِحُ : başarılı olmak
لَيْتَ : keşke
يَعُودُ : dönmek
ضَحِكَ : gülmek
لِنَفْسِهِ : kendi kendine
اَحْسَنُ : daha iyi

Türkçesi (Serbest tercüme)

Gençlik ve Yaşlılık


Bir gece hırsızın biri Hoca yaşlı haliyle bir gün ata binmeye kalkışır. Fakat başaramaz. Bunun üzerine şöyle der: Ah Keşke gençlik bir daha dönse de şu ihtiyarlığın bana ne yaptığını ona anlatsam! Sonra kendi kendine güler ve şöyle der:  Gençliğin dönse ne olacak, ben senin gençliğini de bilirim!.. (Gençliğim dönse ne faydası var, zira gençliğimde şimdiki yaşlılığımdan daha iyi halde değildim.)

yagmur_7-c
Wed 9 April 2014, 06:25 pm GMT +0200
selamunaleykum;
Gerçekten çok güzel bir hikaye. Hem ders verici hem de insanın dikkatini çeken ve doğruluğu kanıtlanmış bir hikaye olmuş. Çok teşekkürler Reyyan hocacım. Allah sizden razı olsun. İnşallah bizlerde gençliğimizin farkında varırız ve en iyi şekilde değerlendiririz.

Bilal2009
Mon 24 August 2015, 09:17 am GMT +0200
30:54 -  Allah O'dur ki, sizi güçsüz olarak yaratır, sonra güçsüzlüğün arkasından kuvvet verir. Sonra kuvvetin arkasından yine güçsüzlüğe ve ihtiyarlığa getirir. O dilediğini yaratır. Ve O, her şeyi bilir, her şeye gücü yeter.
 
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, İnsan çoğu zaman yaşlılıkta gençliğe nazaran güçsüzleşir. Rabbim (celle celalühü) bizleri her an hamd edenlerden eylesin.