- Eko-sistemin sırrı kar tanelerinde

Adsense kodları


Eko-sistemin sırrı kar tanelerinde

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 21 August 2012, 09:31 pm GMT +0200

Eko-sistemin sırrı kar tanelerinde




Kar tanelerini toplayarak eksi 170 santigrad derecede donduran Amerikalı hidrologlar, eko-sistemle ilgili yeni bulgulara ulaşmayı hedefliyor.

Maryland'deki Beltsville Tarım Arnaştırma merkezi'ndeki çalışan biliminsanları düz plaka üzerine düşen kar tanelerinin birbirinden muhteşem görünüşteki örneklerini teker teker topluyor.

İnsan yapımı kar tanelerinin şekilleri daha çok pıhtılaşmış kana ve yuvarlak bir yapıya sahipken 450 kez büyütülmüş Allah'ın yarattığı doğal kar taneleri birbirinden muhteşem görünüme sahip olmasıyla dikakt çekiyor. Kar tanelerini yakından inceleyen hidrologların amacı, kar kristallerinin ihtiva ettiği su moleküllerinden su rezervlerinin hacmini doğru tahmin edebilmeyi ve bu sayede su taşmalarını önceden öngörebilmeyi umuyor.

Henüz araştırmalarının başında olduklarını belirten araştırmacılar, sonuca ulaşma konusunda ise oldukça iyimser. Çıplak gözle görülemeyen kar taneleri arasında aynı büyüklükte, aynı şekilde, aynı sayıda su molekülü ihtiva eden iki kristala rastlamak imkansız. Çok sayıda kar kristali olmasına rağmen yapı olarak hiçbiri birbirine benzemiyor. biliminsanları bu farklılığın nedenini de araştırıyor.

Sabah

RAMAZAN 7/D
Fri 25 December 2015, 02:57 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Küçücük ve birçok olan kar tanelerinden  hiçbiri birbirine benzemiyor . Subhanallah ..
ALLAH cc razi olsun

HALACAHAN
Thu 14 January 2016, 08:34 pm GMT +0200
Her biri birbirinden farkli, pamuk pamuk uçusan kar tanesının olusumu mikroskobik toz zerresınden başlar..  Rabbimizin emriyle o toz zerreleri cevresınde ki buz zerrecıklerını de toplayarak farki krıstaller olusur.. yer yuzune her biri farkli şekiilerde iner.. bu krıstaller artık kar tanesıdır.. Rabbimin hikmeti canlı cansız her varlıkta saklı..

es-Sabur
Thu 14 January 2016, 08:41 pm GMT +0200
Bu kar tanelerindede Allah ın bir hikmeti gizlidir O ne büyük bir yaratıcıdır

melda 6D
Thu 14 January 2016, 08:44 pm GMT +0200
Selamün aleyküm.  Kar tanelerine kara hayranım. Rabbim ne güzel yaratmış.  Her biri farklı farklı kar taneleri... Allah razı olsun.

Alican 7-B
Thu 14 January 2016, 10:39 pm GMT +0200
Aleyküm selam. Rabbim ne kadar güzel yaratmış. Kar taneleri küçücük ufacık olmasına rağmen her birinin şekli her birinden farklıdır. Allah c.c razı olsun.