- Ebû Said el-Hudri (Radıyallâhü anh)den

Adsense kodları


Ebû Said el-Hudri (Radıyallâhü anh)den

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Wed 21 December 2011, 04:19 pm GMT +0200
4187) "... Ebû Said el-Hudri (Radıyallâhü anh)den

4187) "... Ebû Said el-Hudri (Radıyallâhü anh)den; Şöyle demiştir:

Biz Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ye Sellem)'in yanında oturu­yorduk. Resûl-i Ekrem (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)  (bu arada) :

Size Abdü'I-Kays heyetleri geldi, buyurdu. Halbuki içimizde hiç bir kimse öyle görmedi (yâni O, henüz Medine'ye varmamış hey'etlerin geldiğini mu'cize olarak söyledi). Bir süre sonra gelip konakla­dılar ve sonra Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'in huzuruna çıktılar. Onlardan El-Eşeccü'1-Asari kaldı. O, sonra geldi. Çünkü o, bir konağa indi, devesini çökertti ve (yolculuk) elbisesini bir tarafa bıraktı. Sonra (temiz elbise giyip) Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) 'in yanına vardı. Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) de ona

Yâ Eşecc! Sende Allah'ın sevdiği iki haslet gerçekten vardır  Akıllılık ve acele etmeyip teenniyle hareket etmek, buyurdu. Eşecc

Yâ Resülallah! (Bu hasletler), yaratılışımda bulunan bir şey mi, yoksa sonra mı bende meydana geldi? diye sordu. Resûlullah (Sal­lallahü Aleyhi ve Sellem) :

Hayır, yaratılışında bulunan bir şeydir, buyurdu."

Not: Zevâidde şöyle denilmiştir : Râvî Umâre bin Cûyen Ebû Hârûn el-Ab-dî*yi İbn-i Muin, Osman bin Ebi Şeybe ve İbn-i Aliyye yalanlamışlar. îbn-i Abdİl-Perr de : Âlimler onuri zayıflığı üzerinde ittifak etmişler, demiştir.

 

4188) "... İbn-i Abbâs (Radtyallahü anh)'dan rivayet edildiğine göre; Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) el-Eşeccü'I-Asarî'ye:

Şüphesiz, sende Allah'ın sevdiği iki haslet vardır: Akıllılık ve teenniyle hareket edip acele etmemek, buyurdu."

Not: Zevaid'de şöyle denilmiştir : Bunun senedinde el-Abbâs bin el-Padl, Kurre bin Hâlid'den rivayet etmiştir. Tirmizl'nin rivayetinde olduğu gibi Bişr bin el-Fadl, bu hadîsi Kurre bin Hâlid'den rivayetle el-Abbâs bin el-Fadl'a tâbi olmuş­tur.


ceren
Sat 24 March 2018, 07:46 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri aklliyla acele etmeden düşünerek yaşayan peygamber efendimizin sünnetine tabi kalan kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Sat 24 March 2018, 11:43 pm GMT +0200
Aleykümüsselam herzaman akıllı hareket edelim aceleci olmayalım inşaAllah

Bilal2009
Sun 25 March 2018, 05:13 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri akl ı selim kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun.