- Cennete girecek olanlara verilecek huriler

Adsense kodları


Cennete girecek olanlara verilecek huriler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 28 January 2012, 12:58 pm GMT +0200
bölüm: 5

Cennete girecek olanlara verilecek hurilerin özellikleri

2533- Abdullah b. Mes’ûd (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Cennetliklere verilecek kadınlar olan hurilerin baldırlarının beyazlığı yetmiş kat elbisenin altından görülür hatta ilikleri bile çünkü Allah; “Onlar yakut ve mercan gibidirler” (Rahman sûresi 58. ayet) buyurmaktadır. Yakut öyle bir taştır ki şeffaflığından dolayı arkasından bir ip uzatsan aynen o ipi görürsün.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Hennâd; Ubeyde b. Humeyd’den Atâ b. Sâib’den, Amr b. Meymun’dan ve Abdullah b. Mes’ûd’tan bu hadisin bir benzerini rivâyet etmiştir.

2534- Abdullah b. Mes’ûd (r.a.)’den bu hadisin mana olarak bir benzeri merfu olmaksızın aktarılmıştır. Bu rivâyet Ubeyde b. Humeyd’in rivâyetinden daha sahihtir.

Aynı şekilde Cerir ve pek çok kişi bu hadisi Atâ b. Sâib’den merfu olmaksızın aktarmışlardır.

Kuteybe, Cerir vasıtasıyla Atâ b. Sâib’den, Ebû’l Ahvas’ın rivâyetine benzer şekilde Atâ’nın arkadaşlarından merfu olmaksızın rivâyet etmişlerdir. Ve bu rivâyet daha sahihtir.

2535- Ebû Saîd (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü Cennete girecek olan ilk gurup insanların yüzleri dolunay gecesindeki ayın parlaklığı gibi olacak ikinci gurup ise gökteki en parlak yıldız gibi olacaktır. Onlardan her bir erkeğin iki karısı bulunacak her kadının üzerinde elbisesi bulunacak bu elbiselerin arkasından bile o kadınların ilikleri görülecektir.” (Müsned: 10702)

Tirmizî: Bu hadis hasendir.


ceren
Tue 19 June 2018, 05:53 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Dünyasını ahiretini kazanmak için yaşayan ve cennet ehli olan kullardan olalım.Cennet ehli olan müslüman erkeklere hurilerden eş verilir.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Sevgi.
Wed 20 June 2018, 01:54 am GMT +0200
Aleykümüsselam cenneti hakedenlerden oluruz inşaAllah