- Beyin dalgalarıyla çalışan kaykaydan tevhide!

Adsense kodları


Beyin dalgalarıyla çalışan kaykaydan tevhide!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 15 August 2012, 08:23 pm GMT +0200




Beyin dalgalarıyla çalışan kaykaydan tevhide!
[/b][/color]
Ruh/duygu ve beynimiz ne harika sırlara sahip ve ne muhteşem hakikatleri hatırlatıyor, hiç düşündünüz mü?
   
Cep telefonu uygulamaları geliştiren Chaotic Moon Labs, doğrudan beyin dalgalarından aldığı komutla hareket eden kaykay üretmiş.
Board Of Imagination (Hayal Gücü Kaykayı) olarak adlandırılan ve 800 watt’lık motora sahip olan kaykay, saatte 48 kilometre hıza ulaşabiliyormuş.
Kablosuz EPOC başlığı kullanan Whurley, “Beyin sinyallerini bu cihaz aracılığıyla aktarırken, el hareketleri de Xbox Kinect tarafından analiz edilerek kaykayın motoruna komut olarak gönderiliyor. Beyin sinyalleri, bir USB bağlantısıyla tablete gönderiliyor. Ardından, yazılım aracılığıyla elektronik motora kaykayı yönlendireceğiniz komutlar gönderiliyor” demiş.
Whurley, kullandığı başlığın kendisine özel olduğuna dikkat çekerek, “Her beyin farklı olduğu için başlık birkaç kullanımın ardından size uyumlu hâle geliyor” ifadesini de kullanmış.
Hayal Gücü Kaykayı’nı kullanırken, sürücünün başka bir şey düşünmemesi gerektiğini belirten Whurley, aksi takdirde kazaların yaşanabileceğini belirtmiş. Whurley ve ekibi, kaykayı geliştirme aşamasında en çok sürücünün dikkatinin dağılmamasını sağlayacak hususlara önem verdiklerini söylemişler.
«««
Öte yandan “beyin dalgalarıyla çalışan oyuncak” da artık gerçek oluyor. Siz düşüneceksiniz, küçük top hareket edecek...
Beyin dalgalarını ölçerek, bilgisayara iletecek olan Epoc kaskı, başlık sayesinde incelenen beyin dalgaları, oyuncuların kendi istedikleri gibi hazırlayacakları oyun alanındaki topu yönetmek için cihaza aktaracak. Bu sayede oyuncu, topu sadece beyin dalgalarıyla oyun alanındaki engellerin etrafında dolaştırabilecek.
«««
Diğer taraftan refleksleri iyi olmayanlara da bir müjde var! Telepatik araba fren sistemi için ilk adım atıldı. Almaya’nın Berlin Enstitüsü’nce yapılan çalışmalar istikametinde, beyin gücüyle çalışan araba artık hayal olmaktan çıkıyor.
Bilim adamları tarafından, ani fren yapamama sonucu meydana gelen kazaları önleme gayesiyle başlatılan projenin ilk ayağı olarak, beyin dalgalarından gelen ‘dur’ emri ile arabanın kendini frenlemesi ve yavaşlatması gerçekleştirildi.
Bu arada düşünceyle 40 metre uzaktan televizyonu açma tekniği daha önce geliştirilmişti Japonya’da.
«««
Bütün bunlar ve uzaktan kumanda, sensörlü ışıklar, manyetik kapılar, çeşmeler bize şu hakikatleri hatırlatmıyor mu:
Kaykayın, tv’nin, cep telefonunun, kumandanın vs. bir ustası, bir kâşifi varsa; el, ayak, göz, kulak ve bütün organlarımızı ve onları yönlendiren beynimizi, ruhumuzu, duygularımızı yaratan, Esma-i Hüsnâsı sonsuz olan bir Yaratıcı da elbette vardır.
El, ayak, göz, kulak ve bütün duygularımızı beynimiz çalıştırır, yönlendirir. Beynimizi de ruhumuz. Ruhumuzu da duygularımız. Duygularımızı da inançlarımız, imanımız yönetir, çalıştırır, yönlendirir. Yani, bütün duygu ve duyularımızı aslında imanımızla, inancımızla çalıştırır, yönlendiririz.[/color]

ceren
Thu 20 July 2017, 07:33 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Beyni yaratan,bize akıl verip yönetmeyi ögreten rabbime binler kez subhanallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...