- Bayram günlerinde oruç

Adsense kodları


Bayram günlerinde oruç

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 26 February 2011, 02:05 pm GMT +0200
3) Bayram Günlerinde Oruç


 

Ramazan Bayramı'nın birinci günüyle, Kurban Bayramı'nın dört günü oruç tutmak tahrimen mekruhtur. Çünkü bu günler, sevinç ve ziyafet günleridir. Başlandıktan sonra herhangi bir şekilde oruç bozulursa kaza edilmesi gerekmez. Yalnızca hac mevsiminde Kıran ve Temettü Haccı yapanlar bayram günü oruç tutabilirler.

 

4) Şevval Orucu
 

Ramazan'dan ve Bayram'dan sonra Şevval ayı içinde altı gün oruç tutmak menduptur.  Bu altı günü,  bayram haftasından sonraki üç haftanın her birinde ikişer gün tutmak efdaldir.

 

5) Ramazan'ı Karşılama Orucu
 

Kesin olarak belli Ramazan'dan bir ve iki gün önce nafile oruç tutmak mekruhtur. Fakat adanan veya nafile olarak tutulan oruç, bugünlere rastlarsa mekruh olmaz.


ceren
Fri 8 July 2016, 06:21 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Ramazan bayraminin ilk gunu oruc tutulmaz.Ama diger gunlerinde tutulur.Sevval orucu ve raamzan karsilama orucu da tutulur.Rabbim nafile oruclarimizi hakkiyla tutmayi nasip etsin bizlere inşallah...

HALACAHAN
Fri 8 July 2016, 06:37 pm GMT +0200
Ramazan bayrMinin ilk günü vec kurban bayramının dört günü oruç tutulmuyor çünkü bize verilen sevinç ve en güzel hediyedir..Sevincimizi en iyi şekilde yaşamak için Rabbimiz oruç tutmamamizi emretmiş ..