- Arılara bunu yaptıran kim acaba?

Adsense kodları


Arılara bunu yaptıran kim acaba?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 8 July 2012, 06:01 pm GMT +0200

Arılar zamanı geri alabiliyormuş

Arılara bunu yaptıran kim acaba?


Yaşlı bal arılarının beyinlerinin, genç arılara özgü sosyal işleri yaptıklarında gençleştiği belirlendi.

Amerikalı ve Norveçli bilim adamlarının yaptığı araştırma, yaşlı arıların yuvada sosyal sorumluluk üstlenmesinin beyinlerindeki moleküler yapının değişmesini sağladığını gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Gro Amdam, daha önce yapılan araştırmalardan arıların yuvada kaldıklarında ve larvalarla ilgilendiklerinde beyinlerinin aktif olduğunu, yuvadan ayrıldıktan sadece iki hafta sonra ise bu hayvanların kanatlarının zayıfladığı, tüylerinin döküldüğü ve beyin faaliyetlerinin durduğunun bilindiğini belirtti.
Amdam, bu bulgulardan yola çıkarak yaşlı arıların yeniden larvalarla ilgilendiklerinde beyinlerinin nasıl etkileneceğini araştırdıklarını ifade etti.

Araştırmacılar, yuvadan larvalarla ilgilenen genç arıları çıkardı ve sadece kraliçe arı ve larvaları bıraktı. Bazı yaşlı arılar besin aramaya gitti, bazı yaşlı arılar ise yuva ve larvalarla ilgilendi. 10 gün sonra yuvada larvalarla ilgilenen yaşlı arıların yaklaşık yarısının yeni şeyler öğrenme yeteneğinin büyük oranda arttığı görüldü.

Bu arıların beyninde insanlarda da bulunan ve unutkanlığa karşı koruyan Prx6 ile diğer proteinleri koruyan şaperon proteinine de rastlandı.
Gro Amdam ve ekibi, bu sonuçların insanlarda sosyalleşmenin ileri yaşa bağlı unutkanlığın yavaşlamasına ya da önlenmesine ışık tutabileceğini vurguladı.
Araştırma, ''Experimental Gerontology'' dergisinde yayımlandı

Star

sumeyye
Mon 9 July 2012, 01:15 pm GMT +0200
s.a.. ; Subhanallah , Rabbim c.c. nelere kadir değil ki..bu konuda da bilgilenmiş oldum..Rabbim c.c.razi olsun kardeşlim..

rabiayldz
Mon 4 January 2016, 06:16 pm GMT +0200
Arıların böyle ilginç şeyi nasıl yapmış acaba.ALLAH ne güzel şeyler yaratıyor.Demekki arılar zekiymiş. Hemde yaşlı arılar çok zekiymiş.

selinay 7b
Mon 4 January 2016, 07:22 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Allah canlılara öyle nimetler veriyorki. Arının böle birşey nasi yapmış. Allah'in yarattığı onca şeye göz yumuyoruz. Allah bizlere verilen nimetleri girmeyi ve kullanmayı nasip etsin.amin
Allah razı olsun

Kevšer
Mon 4 January 2016, 07:52 pm GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain. Gerçekten çok ilginç ve etkileyici fakat Rabbimiz ol derse hiç şüphesiz olur. Paylaşım için Rabbim Razı olsun inşaAllah kardeşim..

Alican 7-B
Mon 4 January 2016, 09:44 pm GMT +0200
Evet çok güzel bir araştırma yapılmış ve arıların beyininde prx6 olduğu bulunmuş. Ama bunu kim yaptırıyo acaba sorusuna hiç gerek yok çünkü yüce Allah c.c nelere kadir nelere sadece bu mu bir düşünün.

yagmur_7-c
Mon 4 January 2016, 09:56 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Yaşlılar unutmayı geciktirmek için geçmişteki bilgileri tekrar edip bu sorundan kurtulabilir...Arılar da buna örnek...Rabbim'in yarattığı her şey insanın düşünmesi için birer ibret aslında...

ikranur 7d
Mon 4 January 2016, 10:24 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
inş. bütün hayvanları koruruz. Rabbim soğukta kalan hayvanlara sıck bir barınak nasip eder inş.
Allah c.c. razı olsun.