- Hamileyken alınan alkol, bebeklerde büyüme geriliği yapıyor

Adsense kodları


Hamileyken alınan alkol, bebeklerde büyüme geriliği yapıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 9 September 2012, 07:48 pm GMT +0200

 Hamileyken alınan alkol, bebeklerde büyüme geriliği yapıyor


Hamilelik sırasında gözden kaçan birçok nokta geri dönüşü olmayan hatalara sebep olabiliyor.

Anne adaylarının yaptığı her hareket çocukların sağlığını doğrudan etkiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Yıldız Ayhan Tuncay, hamilelik döneminde kullanılan alkolün çocuklarda 'beyin küçüklüğü, zeka geriliği ve kafa yapısı bozukluğuna sebep olacağını' dile getiriyor. Hamilelik süresince en önemli konunun alkol olduğunu ifade eden Tuncay, anne karnında bebeğin alkole maruz kalmasıyla 'alkol sendromlu bebek'lerin dünyaya geldiğini ve bu bebeklerde geri dönüşü olmayan fiziki ve zihinsel problemlerin ortaya çıktığını vurguluyor. Tuncay, bu problemleri ise şöyle sıralıyor: "Karakteristik yüz görünümü, ince üst dudak, kısa ve yukarıya dönük burun, burun ve üst dudak arasındaki oluğun olmaması, karakteristik göz kapakları, küçük çene, ufak gözler, kol, bacak, parmak ve eklem anormallikleri görülebilir. Anne karnında ve doğumdan sonra büyüme geriliği, görme ve işitme problemleri, tekrarlayan kulak enfeksiyonları, kafa çapı ve beyinin küçük olması, zeka geriliği, hiperaktivite, dikkat süresinin kısa olması, hafıza bozukluğu, sinirlilik, yarık damak ve dudak, böbrek anormallikleri."

zaman

ykpcn
Sat 4 April 2015, 07:30 pm GMT +0200
Demek ki alkol değil insana anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor.

8c nazlı
Mon 6 April 2015, 12:21 pm GMT +0200
hamilelik döneminde kullanılan alkolün çocuklarda 'beyin küçüklüğü, zeka geriliği ve kafa yapısı bozukluğuna sebep oluyor. bu konuda hamile anneler dikkat etmelidirler. bebeğe  her konuda zarar olabilir.

Rüveyha
Mon 6 April 2015, 12:54 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullah.Hamilelik dönemine has olmamalı,hayatın her anında Rabbimizin haram kıldıklarından uzak durmalıyız İnşaAllah.Rabbim korusun bizleri İnşaAllah.Mevlam razı olsun.

yagmur_7-c
Mon 6 April 2015, 01:01 pm GMT +0200
Ve aleykum selam:
Rabbim korusun İnşAllah..Hamileyken alkol içen değil de sigara içen çok oluyor.Rabbim haramdan uzak olanlardan etsin inşAllah..