- Kalbin sıkışınca tüküreceksin

Adsense kodları


Kalbin sıkışınca tüküreceksin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 2 August 2010, 11:02 am GMT +0200

                                     Kalbin mi sıkıştı tüküreceksin


5 yıldır ani kalp ölümleri üzerinde çalışan bilim adamları, ambulanstaki hastanın kalp krizi geçirip geçirmediğini 15 dakika içinde belirleyen basit bir tükürük testi geliştirdi.
Kalbin mi sıkıştı tüküreceksin

Amerikalı bilim adamları, basit bir tükürük testiyle 15 dakika içinde kişinin kalp kirizi geçirip geçirmeyeceğini tespit etti. Biyoteknik ve kimya mühendisi Prof. Dr. John T. McDevitt, ABD-Türkiye İleri Araştırmalar Enstitüsü'nün Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan Beldesi'nde, 15-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği 'Global Sağlıkta Fırsatlar ve Zorluklar' konulu forumda, ani kalp krizlerinden ölümleri engellemek için geliştirdikleri basit tükürük testi ile ilgili klinik araştırmanın sonuçlarını açıkladı. ABD'deki Rice Üniversitesi'nde çalışan Prof. Dr. McDevitt, kalp hastalıklarının dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, kalp ve damar hastalıklarının küresel bir sorun olduğunu söyledi.

KAN TESTİNE GEREK YOK


Buradan hareketle yaklaşık 2 saatte sonuç veren kan testi yerine bir kişinin kalp krizi geçirip geçirmediğini daha kısa sürede belirleyecek basit bir test geliştirmek için yola çıktıklarını anlatan McDevitt, klinik çalışmalarda sona yaklaştıklarını kaydetti. Tükürükteki proteinlerin muhtemel kalp krizlerinin hızlı bir şekilde sınıflandırılmasına yardımcı olduğunu vurgulayan McDevitt, geliştirdikleri basit tükürük testinin ani kalp krizini teşhis ettiğini bildirdi. Araştırmalarının 5 yıldır sürdüğünü belirten McDevitt, tükürük testinin, krizin hızla teşhisine yardımcı olacağını, bu şekilde hastalar kan testi ile zaman kaybetmeyeceği için kalp dokusunun daha az zarar göreceğini dile getirdi. McDevitt, bu basit testin hasta henüz ambulanstayken uygulanabileceğini söyledi. Hasta acil servise ulaştırıldığında kalp krizi teşhisiyle ilgili bilginin de doktorlara ulaşmış olacağını vurgulayan McDevitt, kan testine gerek kalmayacağını kaydetti.

15 DAKİKADA ANLAYACAK


Bir kişinin o anda kalp krizi geçirip geçirmediğini ya da gelecekte kalp krizi geçirme olasılığını belirlemek için 'nano-biyochip' geliştirdiklerini ifade eden McDevitt, bu çipi küçük bir laboratuvar kartına yerleştirdiklerini belirtti. Bir tüpe tüküren kişiden alınan örneğin bu karta transfer edildiğini vurgulayan McDevitt, kartın sokulduğu cihazın kişinin kalp durumunu 15 dakikada gösterdiğini dile getirdi.

McDevitt,
'Araştırmamız bilimsel olarak kanıtlandı. Şu an klinikte test ediyoruz. Ani kalp ölümlerini önlemek için uğraşıyoruz. Bu test bir an önce tedavi görmesi gereken hastalar için çok iyi. Çünkü bu hastalarda boşa geçen her dakika kalp dokusunun daha da kötüye gitmesine sebep olur. O nedenle sahada yapılacak kolay tükürük testi zaman kaybını da önleyecek' dedi. Tükürük testinin 588 hasta üzerinde uygulandığını ifade eden McDevitt, araştırmanın 18 ayda tamamlanacağını ve 2 sene içinde satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

YENİŞAFAK

yagmur_7-c
Thu 30 January 2014, 04:47 pm GMT +0200
ALEYKÜM SELAM;
Tıpta neler oluyor neler?
Tıppın bu tür çalışmalarla ilerlemesi hem de çok değişik yöntemler üretmesi insanların hayatını olumlu yönde etkiler.
Allah herkese tıppın yararlarından yararlanmayı nasip eder.

Haki
Thu 30 January 2014, 04:54 pm GMT +0200
Böylesine faydalı önemli bir paylaşım için teşekkür ederiz....

cerendemir
Wed 18 June 2014, 07:44 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Evet dünya da kalp krizi yüzün den ölen bir çok insan var.Ve çok gizli ve aniden yaşanan bir hastalık olduğu için anlık müdahale etmek gerekiyor.Tükürmek kadar da kolay bir yöntem olamaz.

MEHMET/8/A/ENES
Wed 18 June 2014, 08:20 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh ve mağfiratuhü, Gerçekten teknolojiyi böyle iyi kullanmak çok güzel bir şey ama kötü yöne doğru kullanmak da bir o kadar kötü.Hayırlısı olsun inşAllah.

saniyenur
Wed 18 June 2014, 10:01 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. Tıptaki bu buluş belki de bir çok canın kurtulmasına vesile olacak. Teknolojiyi hayırlarda kullanmak duası ile.

Rüveyha
Mon 30 June 2014, 11:16 am GMT +0200
Önemli bir buluş..İnşallah saniye kardeşimin de dediği gibi teknoloji hayırlarda kullanılır..

HALACAHAN
Wed 22 June 2016, 06:55 pm GMT +0200
Ölüm oranının fazla olduğu bir hastalık kalp krizi..Tahlil sonuçlarının analizide uzun sürüyor..Geliştirilen bu yöntem zaman kazanmanın en güzel yanı. . Hızlı bir şekilde müdahale ile daha çok hayat kurtarılabilir..